Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alle ruimtes in een huis kunnen gestuct worden, dus ook de woonkamer. Als je voor deze optie kiest, ga dan eerst na wat je allemaal graag behandeld ziet worden met stucwerk. Je kunt ervoor kiezen om zowel het plafond als de muren van de woonkamer te laten stucen, maar laat dan eerst van te voren duidelijk berekenen wat de kosten hiervoor zijn. Omdat de woonkamer vaak een behoorlijke oppervlakte beslaat, zeker als het over de muren en het plafond samen gaat, is dit een klus die een stukadoor graag zal aannemen. Voor grotere oppervlaktes wordt in de regel minder geteld per vierkante meter omdat de stukadoor door kan werken en grote delen ineens kan doen. Dit is niet alleen makkelijker voor hem, hij is er ook eerder mee klaar dan wanneer hij alleen maar kleine stukjes hoeft te doen. Bovendien zijn de kosten voor het materiaal vaak lager, omdat hij grote hoeveelheden tegen een lagere inkoopprijs kan aanschaffen. Als je echt je hele woonkamer wilt laten doen door een stukadoor, kun je er ook nog voor kiezen om de vloer te laten behandelen met microcement of microbeton. Dan is echt de hele kamer in één keer klaar.

*Tip:

→ Wat kost stukadoor woonkamer voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Kan je zelf je muren stuken?

Hoewel je zelf met je muren aan de slag kan gaan is dit sterk af te raden. Er komt meer bij kijken dan je denkt en het is een zware klus als je grote oppervlaktes moet bewerken. Een specialistisch bedrijf inschakelen is dus een slimmer idee.

Wat kost het?

Afhankelijk van wat je wilt laten doen in de woonkamer worden de kosten bepaald. Als je alleen het plafond wilt laten doen, kost het je uiteraard minder dan wanneer je ook de muren en eventueel de vloer laat behandelen. Hou er van tevoren ook rekening mee of je alles kant-en-klaar wilt laten afleveren of dat je na afloop van het stucwerk ook nog zelf handelingen dient te doen zoals behangen of schilderen. We hebben de gemiddelde kosten voor stucwerk even voor je op een rijtje gezet.

Prijs per m2 Prijs per uur
Stucen van muren 12 tot 20 euro 30 tot 45 euro
Stucen van plafond 17 tot 25 euro 30 tot 45 euro
Spuiten van plafond 7 tot 13 euro 25 tot 35 euro
Vloeren van microcement en microbeton Vanaf 135 tot 155 euro Niet van toepassing

 

Prijsopbouw

Je betaalt zowel voor de materialen die gebruikt worden als voor het uurloon. Hoe deze prijs precies is opgebouwd, kan verschillen per stukadoor. De een rekent wellicht wat meer voor het materiaal, de ander meer per uur. Als je grotere stukken laat stucen kan de stukadoor de materialen meestal voordeliger inkopen en zal de prijs ervan lager zijn dan bij kleinere stuc klusjes.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Als je kijkt naar de prijzen voor de materialen dan is dat vooral afhankelijk van jezelf. Als jij er bijvoorbeeld voor kiest om het plafond in de woonkamer te laten spuiten, kost je dat minder dan wanneer je het laat stucen. Bovendien zijn er voor het stucen ook nog verschillende manieren mogelijk. Je kunt kiezen voor een klassieke manier van stucen, maar ook voor een bijzondere (luxere) manier, zoals bijvoorbeeld voor cirkelstucwerk. Het moge duidelijk zijn dat de kosten hoger zijn wanneer je voor een arbeidsintensievere methode kiest dan voor eentje die sneller te realiseren is.

Rechte vormen

Als je in de woonkamer alle muren wilt laten stucen, bijvoorbeeld met Japans sierpleister, zal dat ook de kosten beïnvloeden. Alle muren laten stucen is niet altijd extreem veel duurder dan maar eentje, maar er is wel meer materiaal voor nodig en het neemt meer tijd in beslag waardoor het totale kostenplaatje ook hoger uit zal vallen. Het is overigens wel zo dat meeste woonkamers redelijk rechte vormen hebben, waardoor de stukadoor in één moeite met grote stappen door kan gaan. Heeft je woonkamer een groot aantal kleine hoekjes waar je moeilijker bij kunt, dan zullen de kosten ook verder oplopen omdat de stukadoor hier moeilijker bij kan en er ook meer tijd voor nodig zal hebben.

Staat van het plafond

Tenslotte is ook de staat van het plafond, de muren en de vloer van invloed op de prijs. Als het plafond en de muren in slechte staat zijn, heb je kans dat het stucwerk niet goed blijft hechten. De stukadoor dient deze dan eerst te behandelen met een voorstrijkmiddel en de eventuele gaten of scheuren te dichten. Met name in de woonkamer waar veel geleefd wordt, valt het extra op als het er niet netjes uitziet en bovendien wil je ook niet het risico lopen dat het stucwerk van de muren of het plafond bladdert.

Bespaartips

Je kunt er ook kiezen om eventuele oneffenheden in het plafond en de muren zelf eerst weg te werken. Dan kan de stukadoor meteen aan de slag. Als je kiest voor spuitwerk dat naderhand nog geschilderd dient te worden, kun je dit ook zelf doen. Zelf de afwerking van de muren en plafonds doen bespaart veel kosten. Ben je toch al aan het verbouwen? Denk ook gelijk aan de kosten van vloerisolatie.

Vergelijk offertes

Als je de woonkamer wilt laten stukadoren, kijk dan eerst goed van tevoren wat je allemaal wilt laten doen. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen de muren te laten doen, maar kijk goed naar wat echt nodig is als je toch eenmaal aan het klussen gaat. Vraag eerst offertes aan van verschillende stukadoorsbedrijven bij jou in de buurt en kijk wat voor jou het beste is. Vaak kun je korting bedingen als het om een grote klus gaat. Soms zijn kortingen tot wel 40% mogelijk. Vul voor het aanvragen van offertes voor jouw klus je gegevens in. Via een klik op onderstaande button kun je dit eenvoudig en snel doen. Dan ontvang je diverse offertes die je kunt vergelijken. Niet alle stukadoorsbedrijven zijn gespecialiseerd in hetzelfde stucwerk, kies daarom het bedrijf dat het beste jouw klus kan uitvoeren.

Bekijk ook deze pagina’s:

> Kosten stukadoor
> Badkamer
> Materiaal
> Muren
> Kosten per m2
> Toilet
> Stukadoor voor het plafond
> Kosten per uur
> Offertes vergelijken

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,