Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je een stukadoor hebt geregeld om te komen werken bij jou, dan kan het zijn dat hij een aantal dagen in je huis zit. Natuurlijk wil je een goede samenwerking en sfeer terwijl hij aan het werk is. Er zijn een aantal dingen die je kan doen voordat de stukadoor komt, terwijl hij aan het werk is en nadat hij klaar is om alles zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Hier kan je lezen over de dingen die je kan doen tijdens die stadia en hoe je geld kan besparen op jouw stukadoorsklus.

Voor de komst van de stukadoor

Voordat de stukadoor aan het werk kan, zullen er een aantal voorbereidingen getroffen moeten worden. Dit kan de stukadoor doen, maar je kan dit ook voor een groot gedeelte zelf.  Als je van te voren met de stukadoor overlegt wat hij nodig heeft en hoe hij het beste kan werken, kan je een aantal dingen doen voordat hij komt. En als bonus bespaar je dan ook op de totaalrekening.

Ruimte om te werken

Stucwerk is een specialistische klus. De specie moet namelijk gelijkmatig kunnen drogen. Daarom moet de stukadoor vaak snel te werk gaan en hiervoor heeft hij de ruimte nodig. Je kan hem helpen door de kamers alvast leeg te halen of zo te organiseren at hij goed bij de muren kan.

Het voorbereiden van de muren

Als je er voor zorgt dat er geen schroeven, nietjes, spijkers of behangresten meer aan de muren zitten, kan de stukadoor sneller aan het werk. Ook kan je vragen aan de stukadoor of je de muren alvast kan voorbehandelen zodat er geen stof en vet meer op zit. Misschien is er wel ander voorbereidend werk dat je kan doen. Overleg dit van te voren met stukadoor en vraag ook of dit geen invloed heeft op de garantie.

Afplakken

Als de stukadoor er mee akkoord gaat, kan je zelf stopcontacten, plinten en andere randen afplakken. Vraag dit wel, want er zijn bedrijven die dit zelf willen doen in verband met de garantie en eventuele lekkage.

Objecten aan de muur

Radiatoren, trapleuningen, afdekplaatjes en alle andere objecten die aan de muur bevestigd zijn kan je het beste weghalen. Vaak kan je de beugels of bouten wel laten zitten zodat je naderhand alles weer netjes terug kan plaatsen.

Verwijder deuren

Dit is misschien niet zo praktisch, maar je creëert een betere ruimte door de deuren weg te halen. De stukadoors kunnen dan probleemloos naar binnen en buiten lopen en je weet ook zeker dat er geen schade aan de deuren wordt opgelopen.

Tijdens het klussen

Terwijl de stukadoors aan het werk zijn, is het belangrijk dat ze goed hun werk kunnen doen en dat er goed met jou gecommuniceerd wordt over de voortgang van de klus en eventuele problemen die kunnen ontstaan. Er zijn een paar manieren waarop je dit kan bewerkstelligen.

Wees beleefd

Breng de werkers af en toe een kopje koffie, thee of iets anders te drinken. Een koekje erbij wordt altijd erg gewaardeerd. Ook is het goed om af en toe te vragen of alles goed gaat en of ze nog iets nodig hebben. Zo toon je interesse, maar blijf je ook op de hoogte van de gang van zaken. Als de klus af is, kan je ze een biertje aanbieden en kunnen jullie nog even napraten over de klus en hoe je nu verder moet.

Goede werkomstandigheden

Zorg dat de stukadoors bijvoorbeeld genoeg licht hebben . Dit is essentieel bij stucwerk omdat je anders eventuele oneffenheden niet goed kan zien. Kijk of je ergens een bouwlamp hebt liggen of gooi alle gordijnen open.

Na het klussen

Als de stukadoor weg is, heb jij nog een natte muur. Deze moet goed kunnen drogen en de snelheid hiervan hangt af bijvoorbeeld van de ventilatie of de temperatuur binnen. Per millimeter stucwerk dat is aangebracht, kan je een dag droogtijd rekenen. Je kan het klimaat in huis op een paar manieren bevorderen.

Goed klimaat voor het drogen

Goede ventilatie van de ruimte is belangrijk. Je hoeft niet de ramen open te zetten, maar zorg wel dat de lucht kan circuleren. Zet ook de verwarming niet te hoog, de pleister moet niet te snel drogen. En wees geduldig, begin niet met bewerken van de muren totdat het stucwerk echt droog is. Je loopt het risico op barsten en scheuren in het stucwerk.

Geld besparen op jouw stukadoorsklus

Er zijn een paar manieren waarop je geld kan besparen op jouw stukadoorsklus. Het is wel verstandig om dit altijd met je stukadoor te bespreken en open te zijn over je budget. Zo zorg je er voor dat de stukadoor eerlijk zal zijn en niet zonder overleg over het budget zal gaan.

  • Wat kan je zelf: het is boven al genoemd. Een boel van het voorbereidende werk kan je zelf. Bespreek met de stukadoor wat je op kan pakken en wat niet in verband met garantie.
  • Lagere BTW: op alle stukadoorswerken in huizen ouder dan 2 jaar, is een lagere BTW van kracht. In plaats van 21 procent betaal je dan maar 6 procent op de totaalrekening. Dit wordt als het goed is automatisch op je eindrekening verrekend.
  • Grotere klus: heb je meerdere dingen voor de stukadoor om te doen, doe ze dan tegelijkertijd. Hoe groter de klus, hoe gunstiger de gemiddelde prijs.
  • Een regionale stukadoor: het is altijd beter om een regionale stukadoor te vinden. Deze heeft veel kennis van leveranciers en ook alle relevante connecties. Bovendien zorg je zo ook dat de voorrijkosten beperkt blijven.
  • Ervaring: je betaalt meer voor vakmanschap. Een ervaren stukadoor kan specialistischer werk leveren, maar dit is niet altijd nodig. Vraag je dus af of jouw klus ervaring nodig heeft of dat het ook door een beginneling gedaan kan worden.

Bespaar door onze vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken

Als je geïnteresseerd bent in het besparen van kosten, kan je met onze gratis vergelijkingstool soms tot 40 procent besparen op de totaalkosten van je stukadoor. Je geeft de specificaties van de klus in zowel als je postcode en de tool zoekt doelgericht naar stukadoorbedrijven bij jou in de buurt. Dan krijg je binnen een korte tijd een aantal offertes binnen die je kan vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kom je met onze hulp tot de juiste beslissing wat betreft de stukadoor voor jouw klus.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door