Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Alle vertrekken in huis komen in aanmerking voor stucwerk, dus ook het kleinste kamertje. Er zijn hiervoor verschillende manieren van stucwerk mogelijk, zowel voor op de muren als het plafond en de vloer.

Wat kost het?

Omdat het stucen van het toilet hooguit een paar vierkante meter betreft, is het raadzaam om deze klus samen met een andere uit te laten voeren.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Starttarief

Als je een stukadoor een oppervlakte van minder dan 30 m2 wilt laten stucen rekenen zij vaak een starttarief van rond de 300 euro. Dit is voor hen om de kosten te kunnen dekken. Als zij een grotere klus doen, maken ze alle materiaal dat ze nodig hebben in één keer aan en kan het toilet in een moeite door ook gedaan worden. De kosten voor het stucen van een toilet bereken je door het aantal vierkante meters op te tellen bij het benodigde materiaal en het uurloon. De kosten voor het materiaal zullen niet al te hoog uitvallen, omdat het maar een klein oppervlak is, maar het is ook afhankelijk van het soort pleister dat je wilt hebben. Kies je voor klassiek stucwerk, dan is dat vaak al mogelijk vanaf zo’n tien euro per m2.

Klein vertrek

Nu kun je denken, het toilet is maar een kleine ruimte in huis, dus daar hoef je niet zoveel voor te betalen. Het is echter juist wel zo dat deze ruimte omdat het zo klein is, vaak wat moeilijker is om te doen omdat je niet altijd even makkelijk overal bij kunt. Dit betekent dat de stukadoor langer werk heeft en dat de kosten voor zo’n klein vertrek relatief hoog kunnen zijn.

Natte ruimte?

Je kunt naast klassiek stucwerk op het toilet ook voor een bijzondere variant kiezen. Het toilet is een (deels) natte ruimte, die je graag hygiënisch schoon wilt houden. Je kunt in dat geval ook kiezen voor het gebruik van Tadelakt. Dit wordt veelvuldig toegepast in badkamers en kan ook prima op het toilet. Zeker als je badkamer hiermee gestuct is, vormt het een mooi geheel om ook het toilet hiermee te laten doen. Voordeel van Tadelakt is dat er geen voegen inzitten en je zo de muren snel en hygiënisch schoon kunt houden, wat toch zeer belangrijk is in deze ruimte. Tadelakt is duur, omdat het arbeidsintensief is om aan te brengen, maar het geeft het toilet wel een chique en warme uitstraling.

Betonstuc

Een minder duur alternatief voor Tadelakt is Betonstuc. Ook hiermee kun je de muren op het toilet laten stucen. Het geeft als het netjes afgewerkt wordt met bijvoorbeeld Beton Ciré een mooie steenachtige afwerking en heeft ook geen voegen, zodat je ook dit hygiënisch schoon kunt houden.

Terrastone

Een derde methode om het toilet te stucen is met behulp van Terrastone. Terrastone is vochtwerend materiaal dat ervoor zorgt dat de toiletruimte een natuurlijke uitstraling krijgt. Je kunt dit materiaal in meer dan 40 verschillende kleuren kopen, dus er is altijd wel iets dat je mooi vindt en dat bij het sanitair in de ruimte past.

Vloer van het toilet

Behalve het plafond en de muren kun je ook de vloer van het toilet laten stucen. Als je hiervoor microcement of microbeton gebruikt, heb je een waterdichte vloer die uit één geheel bestaat. Dit is hygiënisch omdat er dan geen vocht tussen de voegen kan lopen zoals bij bijvoorbeeld een tegelvloer wel het geval is. Een vloer van microbeton of microcement is bovendien krasbestendig en duurzaam, dus dat is ook nog eens meegenomen.

Prijsopbouw

Bij het stucen van het toilet betaal je dus vrij weinig voor het materiaal en omdat de klus vrij snel geklaard zal zijn, betaal je ook weinig uurloon. Hou er dan wel rekening mee dat de stukadoor het starttarief mee door kan rekenen. Dit betekent concreet dat het grootste deel van de totaalprijs dan zal bestaan uit kosten voor de stukadoor. Voordeel van een kleine ruimte zoals het toilet is dat de stukadoor geen extra steiger mee hoeft te brengen, hij zal er met behulp van een trap ook bij kunnen.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Stel, er zit een heel slecht plafond op je toilet. Dit zal eerst behandeld dienen te worden en daarvoor maak je dan de gaten en scheuren dicht, voordat het gestuct kan worden. Als het plafond niet zo slecht is, kun je er ook voor kiezen om alleen de slechte delen te herstellen, maar meestal blijf je dan wel goed zien waar het bijgewerkt is.

Keuze van het materiaal

Verder is vooral de keuze voor het materiaal van belang. Als je kiest voor bijzonder stucwerk, lopen de prijzen al snel op. Bijzonder stucwerk kan bijvoorbeeld de zogenaamde betonlook zijn. Deze is momenteel zeer populair, ook voor badkamers. Je krijgt dan mooi en glad stucwerk zonder naden. Dit is uiterst hygiënisch omdat er geen voegen inzitten en er dus ook geen vuil in kan komen. Deze keuze begint echter vanaf 75 euro per m2.

Hou het simpel

Bijzonder stucwerk zoals cirkels op het plafond zijn zelden mooi op het toilet. Omdat het een kleine ruimte is, wordt het dan vaak te druk of overdreven om een patroon op het plafond of op de muur aan te brengen. Meestal wordt er voor gekozen om de muren en plafonds zo strak mogelijk te houden. Stucwerk zal duurder uitvallen dan tegelen op het toilet, maar het heeft zeker zijn voordelen wat hygiëne betreft.

Vergelijk offertes

Voordat je overgaat tot het (laten) stucen van het toilet, is het wijsheid om eerst goed te kijken wat voor materiaal je wilt hebben. De kosten voor de benodigde materialen staan redelijk vast, maar je kunt wel veel verschillen aantreffen in de uurlonen die een stukadoor hanteert. Denk ook aan het starttarief. Vraag daarom van tevoren eerst diverse offertes aan bij verschillende stukadoorsbedrijven. Dit kan heel eenvoudig via internet. Klik op onderstaande button en geef aan wat je wilt, voor welk vertrek en wat de afmetingen daarvan zijn. Na achterlating van je gegevens, krijg je verschillende offertes binnen via de mail die je goed kunt vergelijken. Zodat jij het beste bedrijf eruit pikt en wellicht kunt besparen op deze klus.

Bekijk ook:

> Kosten stukadoor
> Kosten stukadoor badkamer
> Kosten stukadoor materiaal
> Kosten stukadoor muren
> Kosten per m2
> Kosten per uur
> Stukadoor voor het plafond
> Kosten stukadoor woonkamer
> Offertes

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door