Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Stukadoor gezochtAls je een plafond of de muren in je huis wilt laten stucen, kun je er voor kiezen om dit door een bedrijf te laten doen. Dit brengt uiteraard wel de nodige kosten met zich mee. Als je erg handig bent, kun je bepaalde klussen ook zelf uitvoeren, maar sommige zijn dusdanig gespecialiseerd dat je er beter de hulp van een erkende stukadoor bij kunt inroepen.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Wat kost het?

De prijzen die stukadoors hanteren kunnen sterk uiteenlopen. Daarom is het altijd slim om van tevoren een aantal bedrijven te vergelijken. Als je geen haast hebt met je klus, kun je het beste op je gemak uitzoeken wat het kost en na overleg met de stukadoor, nadat hij ook gezien heeft wat er allemaal gedaan dient te worden, een goede prijs bedingen.

Prijzen per vierkante meter

Hou er ook rekening mee dat de prijzen per vierkante meter berekend worden, maar dat bijvoorbeeld kleine hoekjes of moeilijk te bereiken plekjes in huis extra kosten met zich meebrengen omdat de stukadoor hier langer werk op heeft en niet vlug door kan werken. Ook grote scheuren en gaten die eerst gedicht dienen te worden, brengen extra werk en daardoor ook extra kosten met zich mee.

Gemiddelde kosten voor een huis

We geven je een voorbeeld van de gemiddelde kosten die een stukadoor berekent. De kosten voor een behandeling van een compleet huis, muren en plafonds inbegrepen, zullen al snel rond de 4000 euro uitkomen maar hierbij zijn dan geen bijzonderheden inbegrepen. Hierbij zijn de kosten voor het materiaal en het uurloon inbegrepen, maar niet die voor extra afwerking zoals bijvoorbeeld schilderen of bijzondere klusjes.

Gespecialiseerde stukadoors

Bepaalde stukadoors zijn gespecialiseerd in verschillende technieken voor stucwerk. Als je ervan verzekerd wilt zijn dat je stucwerk goed gedaan wordt, kun je het beste voor een stukadoor kiezen die ervaring heeft in het werken met een bepaald soort materiaal. Als je een stukadoorsbedrijf uitkiest dat is aangesloten bij de NOA, krijg je ook garantie op het werk. Dit is aan te raden, zeker als het een grote en kostbare klus betreft. Dan hoef jij je nergens zorgen over te maken als er problemen zijn tijdens of na de klus.

Voorbeeld van de kosten

We hebben een aantal prijzen die stukadoors hanteren voor je op een rijtje gezet zodat je een idee hebt wat de gemiddelde stukadoorklus kost.

Gemiddelde prijzen per m2 Bijzonderheden
Stucwerk muur 16 euro Muren dienen geen grote scheuren of oneffenheden te hebben. Als dit wel het geval is, komen er extra kosten bij.
Stucwerk plafond 21 euro Plafonds dienen geen grote scheuren of oneffenheden te hebben. Als dit wel het geval is, komen er extra kosten bij. Plafonds zijn duurder dan muren omdat het zwaarder werk is dat langer duurt.
Behangen door een vakman 15 euro Behangen is ingewikkelder dan spuiten in kleine hoekjes.
Spuitwerk plafond 10 euro Eenvoudige klus die snel uitgevoerd kan worden.

Kosten voor verschillende ruimtes

We kunnen je ook laten zien wat de gemiddelde stukadoor vraagt voor klussen in een bepaalde ruimte in het huis.

Soort klus in welke ruimte Gemiddelde prijzen per m2 Gemiddelde grootte ruimte Totale kosten
Stucwerk keuken muren 15 euro 3 x 3 x 2,5 = 22,5 m2 337,50 euro
Stucwerk keuken plafond 20 euro 3 x 3 = 9 m2 180 euro
Stucwerk woonkamer muren 15 euro 4 x 8 x 2,5 =  80 m2 1200 euro
Stucwerk woonkamer plafond 20 euro 4 x 8 = 32 m2 640 euro
Stucwerk slaapkamer muren 15 euro 4 x 4 x 2,5 = 40 m2 600 euro
Stucwerk slaapkamer plafond 20 euro 4 x 4 = 16 m2 320 euro
Stukwerk hal muren 15 euro 2 x 4 x 2,5 = 20 m2 300 euro
Stucwerk hal plafond 20 euro 2 x 4 = 8 m2 160 euro

 

Als je uitgaat van deze afmetingen van je huis, komt de totaalprijs voor het stucwerk van zowel de plafonds als de muren uit op 3737,50 euro. Dit betekent dat je voor een huis van een gemiddelde grootte al snel 4000 betaald voor het stucwerk. Hierbij is er uitgegaan van de voordeligste manieren van stucwerk (dus zonder extra’s of speciaal en luxe stucwerk) en worden de natte ruimtes niet meegenomen in de telling. Deze laatste ruimtes kosten vaak nog meer omdat hierbij gebruik gemaakt wordt van speciaal materiaal dat waterbestendig is.

 

Prijsopbouw

De prijsopbouw voor een klus die je door een stukadoor wilt laten doen, bestaat uit de kosten voor het materiaal gecombineerd met het uurloon. Het uurloon wordt door de stukadoor zelf bepaald, op de kosten voor het materiaal heb je deels zelf ook invloed. Afhankelijk van wat voor soort stucwerk jij graag op het plafond, de muren of de vloer wilt zien, wordt deze prijs bepaald.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Als je ervoor kiest om een stukadoor het werk in je huis aan de muren en plafonds te laten doen, kun je wel kosten besparen. Stel, er zitten grote scheuren in een aantal muren, maak deze dan zelf eerst vast dicht, zodat de stukadoor direct aan het werk kan. Als je zelf de afwerking doet zoals bijvoorbeeld schilderen, bespaar je ook kosten voor de stukadoor.

Zwartwerkers?

De meeste stukadoors rekenen uurlonen die elkaar niet zover uiteenlopen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om (een deel van) het stucwerk zwart te laten doen, maar dat is geen aanrader. Als er dan iets misgaat met de klus kun je nergens op terugvallen en heb je geen garantie en het is ook nog eens illegaal.

Zoek een buitenlandse stukadoor

Wat je wel kunt doen, is een stukadoor in dienst nemen uit een ander land. Zij werken vaak tegen een lager uurloon dat de gemiddelde Nederlandse stukadoors en daarmee kun je de kosten flink drukken.

Vergelijk offertes

Voordat je je huis laat stukadoren door de voor jou beste stukadoor, is het verstandig om eerst een aantal offertes aan te vragen bij verschillende stukadoorsbedrijven. De kosten voor stukadoors kunnen sterk uiteenlopen en daarom is het altijd slim om eerst offertes met elkaar te vergelijken. Als jij aangeeft wat je wilt hebben in je huis en in welke ruimtes, kan daarvoor een specifieke offerte gemaakt worden zodat je later niet voor onverwachte kosten komt te staan. Klik als je op zoek bent naar een goede stukadoor op onderstaande button en vul je gegevens in. Je krijgt dan via de mail diverse offertes van verschillende stukadoors bij jou in de buurt. Je kunt deze offertes vergelijken en zo flink besparen op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,