Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om de badkamer ook te laten stucen. Je kunt de muren, maar ook de plafonds van stucwerk laten voorzien. Omdat het een natte ruimte betreft, zijn er wel wat beperkingen aan het stucwerk en is niet alles mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld geen leemstuc gebruiken omdat dit vocht absorbeert. Als je dit in de badkamer aan laat brengen, is de kans zeer groot dat je snel schimmel- en vochtplekken op de muren en het plafond krijgt.

*Tip:

→ Wat kost het stuken van je badkamer? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Zelf stucen?

Voor het stucen van je badkamer is het aan te raden om een stukadoor in te schakelen. In deze vochtige omgeving is complete waterdichtheid namelijk van groot belang en moet het stuken dus vakkundig gebeuren. Op deze manier heb je ook garantie mocht het onverhoopt toch niet goed gebeurd zijn. Maak er niet zelf eerst een rommeltje van, maar schakel meteen een specialist in als je je badkamer gestuct wilt hebben. Er komen nogal wat technieken bij kijken om de muren waterafstotend te maken en zo vocht in de muren te voorkomen. Hier wil je zelf geen half werk van maken.

Wat kost het?

Je kunt voor vochtige of zogenaamde natte ruimtes zoals een badkamer dus niet van alle materialen om te stucen gebruik maken. Om de badkamer goed te laten stucen zonder dat er bijvoorbeeld vochtplekken ontstaan en het stucwerk van het plafond of de muren bladdert, zijn er speciale materialen beschikbaar. Een van deze materialen is Tadelakt.

Tadelakt

Dit van oorsprong Marokkaanse sierpleister is weliswaar een van de duurste vormen van stucwerk maar geeft je badkamer een warme uitstraling en is ideaal in het gebruik. Het is waterbestendig en wordt gebruikt voor de muren in de badkamer. Het aanbrengen van Tadelakt is erg arbeidsintensief en het kan het beste door een professioneel bedrijf gedaan worden. De prijzen variëren tussen de 175 en 225 euro per vierkante meter. Het voordeel van Tadelakt is dat het één geheel vormt en er dus geen voegen in zitten. Met name voor een badkamer is dit ideaal want er kan zich dus geen extra vuil meer ophopen tussen de voegen bij tegels die je altijd slecht schoon kunt houden.

Betonstuc

Een alternatief voor Tadelakt is Betonstuc. Dit lijkt erop maar is veel goedkoper. Het is een waterdicht stucwerk dat op verschillende manieren aangebracht kan worden en als je het op een bepaalde manier laat afwerken, krijgt het dezelfde luxe en gladde uitstraling als Tadelakt. Je kunt Betonstuc af laten werken met Beton Ciré. Dit zorgt ervoor dat het beton een steenachtig uiterlijk krijgt en daarmee op Tadalakt lijkt. Omdat Betonstuc eenvoudiger en sneller aan te brengen is, kost het vanaf 100 euro per vierkante meter. Voordeel van  Betonstuc is dat het ook waterdicht is en geen voegen kent. Voor een ruimte als de badkamer is het dus uiterst hygiënisch en praktisch.

Terrastone

Een andere manier is het gebruik van Terrastone. Dit materiaal is vochtwerend en geeft je badkamer een natuurlijk uitstraling. Het is in meer dan 40 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Microcement en microbeton op de vloer

Behalve deze drie manieren voor het stucen van muren in de badkamer worden er ook speciale materialen gebruikt voor op de vloer van deze ruimte. Hiervoor zijn met name microcement en microbeton heel geschikt. Deze vloeren zijn waterdicht, kunnen op nagenoeg iedere ondergrond aangebracht worden en zijn krasvast en uiterst duurzaam. Omdat het niet moeilijk is om met deze materialen te werken, kun je hiermee ook zelf een vloer aanleggen in de badkamer.

Materiaal Prijs Toepassingen Eigenschappen
Tadelakt Tussen 175 en 225 euro per m2 Muren Waterdicht, warme uitstraling, geen voegen en hygiënisch.
Betonstuc Vanaf 100 euro per m2 Muren Waterdicht, warme uitstraling, geen voegen en hygiënisch.
Terrastone Vanaf 60 euro per m2 Muren Waterdicht, in meer dan 40 kleuren leverbaar.
Microcement en microbeton Vanaf 135 euro per m2

 

Vloeren Waterdicht, krasbestendig en zeer hard. Makkelijk aan te brengen.

Prijsopbouw

De prijzen voor het stucen van de badkamer variëren sterk en zijn vooral afhankelijk van het gebruikte materiaal. Materialen zoals Tadelakt zijn moeilijker en arbeidsintensiever om aan te brengen en vallen daarom duurder uit dan andere materialen. Verder wordt het totale kostenplaatje ook bepaald door het aantal vierkante meters dat je badkamer telt en of je alles wilt stucen (zoals plafond, muren en de vloer) of slechts een deel hiervan.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Als je de totale badkamer wilt laten stucen, kost je dit wel een aardige duit, maar als het goed gebeurt, dan heb je ook wat. Je houdt er dan een onderhoudsvriendelijke en hygiënische badkamer aan over. Stucen is duurder dan betegelen, maar je hebt geen voegen meer en het stucwerk kun je aanpassen aan het sanitair waardoor je badkamer een luxe uitstraling krijgt. Als je alleen bijvoorbeeld de muren van de badkamer laat stucen, doet dit al veel anders aan en dan breng je de kosten ook wat terug.

Bespaartips

Je kunt besparen op het stucen van je badkamer door het zelf te doen. Sommige methodes zijn niet eenvoudig dus die kun je beter aan een vakman overlaten, maar er zijn ook makkelijk dingen die je zelf kunt doen, zoals bijvoorbeeld het storten van een vloer van microbeton of microcement.

Wacht op korting

In bepaalde periodes zit er op klussen die je door een bedrijf laat doen, maar 6% Btw in plaats van de gebruikelijke 21%. Als je kunt wachten met het laten opknappen van de badkamer, kun je ook hiervan profiteren.

Bereid de klus zelf voor

Soms dien je de muren of vloer met een voorstrijkmiddel te behandelen voor een betere hechting van het stucwerk. Als je dit zelf doet, kan de stukadoor direct aan de slag en betaal jij hiervoor geen extra uren aan hem.

Doe alles tegelijk

Als je meer vloeren in je huis tegelijk laat doen, krijg je wellicht korting omdat de stukadoor maar één keer hoeft te komen en alles in een moeite door kan aanbrengen. Kies er daarom voor, als het enigszins mogelijk is, om alle klussen tegelijk te laten doen. Dat scheelt jou in de kosten.

Vergelijk offertes

Voordat je overgaat tot het renoveren of inrichten van je badkamer, kun je het beste eerst kijken wat je graag wilt hebben en vooral naar wat je eraan wilt en kunt besteden. Niet alleen het betegelen of stucen van een badkamer is duur, ook het sanitair kan je aardig wat kosten. Je wilt natuurlijk graag een badkamer naar je eigen smaak en die bij de inrichting van de rest van het huis past, dus kies je het liefste iets in die stijl. En dat het makkelijk schoon te houden en hygiënisch is, speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Als je bij verschillende stukadoors in je omgeving een offerte aanvraagt, kun je in één oogopslag zien wat het allemaal gaat kosten en wat de mogelijkheden zijn voor je badkamer. Zo’n vrijblijvende offerte vraag je snel en simpel aan door onderstaande button aan te klikken. Laat je gegevens achter en je krijgt via je mailbox verschillende offertes om te vergelijken op de kosten voor de klus te besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,