Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Venetiaans stucwerk staat ook bekend als Italiaans stucwerk. Het is een heel speciale manier van stucen, die het beste aan een vakman overgelaten kan worden. Bij deze manier van stucen worden er meerdere dunne laagjes achter elkaar aangebracht. Tenslotte wordt de laatste laag glad gemaakt, hetgeen een glanzend effect geeft dat op marmer lijkt. Om de muur of vloer waarop je dit stucwerk aanbrengt,waterdicht te maken breng je als laatste een waterdichte coating aan. De naam Venetiaans stucwerk is afkomstig van de manier van stucen die als eerste in Venetië gebruikt werd. Het Venetiaans stucwerk kan zowel op de vloer als de muur aangebracht worden en het is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is mooi om te zien en zeker geschikt voor gebruik in natte ruimtes zoals de badkamer.

*Tip:

→ Wat kost Venetiaans stucwerk voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Wat kost het?

De kosten voor Venetiaans stukwerk kunnen aardig oplopen, maar zijn hoofdzakelijk afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je ermee wilt stucen. Omdat het een nauwkeurig karwei is dat het beste door een vakman uitgevoerd kan worden, bedragen de kosten gemiddeld zo’n 70 euro per vierkante meter. Je betaalt voor het materiaal alleen al een flinke prijs, omdat er meerdere laagjes op de ondergrond aangebracht worden. Als je het wilt laten afwerken met een waterdichte coating, komt dat er ook nog extra bij. Omdat het langer duurt voordat alle laagjes erop zitten dan wanneer één voldoende zou zijn, gaat hier behalve meer tijd ook meer geld in zitten qua arbeidsloon.

Venetiaans stucwerk Toepassingen
Vanaf 70 euro per m2. Afhankelijk van kleur, afwerking en arbeidsloon.

 

Ondergrond dient schoon en waterdicht te zijn en het stucwerk kan eventueel afgewerkt worden met een waterdichte coating.

 

Door de hoge moeilijkheidsgraad van het aanbrengen kan het beter door een specialist gedaan worden.

Hoofdzakelijk voor
badkamer of keuken, vloer of muur. 

Is geschikt voor zowel droge als natte ruimtes.

Prijsopbouw

De prijs voor Venetiaans stucwerk wordt als volgt opgebouwd. Je betaalt voor het materiaal dat aangebracht wordt op de muur of vloer. Daarnaast betaal je voor het arbeidsloon. Omdat het een arbeidsintensieve klus is die uit meer handelingen bestaat, kun je er vanuit gaan dat het grootste deel van de prijs zal bestaan uit het uurloon. Je kunt natuurlijk sterk besparen op de kosten als je het zelf doet, maar dan dien je wel echt heel handig te zijn, gezien het feit dat het een professionele klus is. De verdeling van de kosten voor het materiaal dat gebruikt wordt en het uurloon kunnen uiteenlopen bij verschillende stukadoors. De ene zal een groter bedrag rekenen voor het uurloon, bij de ander vallen de kosten voor het materiaal wellicht wat hoger uit. Hoe de uiteindelijke kosten berekend worden kun je van tevoren laten uitwerken, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Voorbehandeling ondergrond

Het is mogelijk om Venetiaans stucwerk aan te brengen op een gladde ondergrond zoals een muur in de badkamer of keuken. Als er al tegels op zitten, is het soms ook mogelijk om daar overheen te stucen, maar het kan niet altijd. Raadpleeg daarom eerst een specialist om te kijken of de kwaliteit van de tegels dusdanig is dat deze het stucwerk ook kunnen dragen en het er niet afkomt. Als de muur eerst voorbehandeld dient te worden of de tegels eraf gehaald, zal de totale klus langer duren en zullen de kosten ook hoger uitvallen.

Zorg ervoor dat de laatste laag waterdicht is

De keuze die je maakt voor dit soort stucwerk wordt vooral bepaald door te kijken of je eerst nog iets dient aan te passen in je huis voordat er aan de klus begonnen kan worden, maar ook of je de laag als laatste nog waterdicht wilt maken of dat dit niet nodig is omdat het niet in een natte ruimte wordt aangebracht. Als deze extra coating wel nodig is, wordt het natuurlijk ook duurder.

Bespaartips

Als je Venetiaans stucwerk wilt hebben, kun je op een aantal manieren wel besparen op de prijs. Stel, je wilt bijvoorbeeld de muren op je badkamer hiervan voorzien, maar de tegels zijn niet sterk genoeg meer om het stucwerk dat erop gaat komen, te houden. Dan kun je bijvoorbeeld ook besluiten om zelf de tegels er van tevoren af te halen, zodat de stukadoor die de nieuwe laag komt aanbrengen, dit niet meer hoeft te doen. Dit scheelt in uren en daarmee ook in arbeidsloon.

Speciale acties

Maak ook gebruik van speciale acties die stukadoorsbedrijven houden. Soms geven ze korting op bepaalde materialen om deze extra te promoten. Als je een klus hebt waar geen haast bij geboden is, kun je ook wachten tot je zo’n actie ziet. Dit kan je veel euro’s besparen en dan heb je toch wat je graag wilt, maar dan voor een veel zachter prijsje.

Speciaal Btw-tarief

Er zijn vaak ook acties te vinden waarbij in plaats van het Btw-tarief van 21% het tarief van 6% gehanteerd wordt voor het doen van klussen. Dit scheelt zeker bij duurdere en gespecialiseerde klussen veel geld. Je voordeel kan hierbij al snel oplopen tot honderden euro’s.

Vergelijk offertes

In het geval dat je wilt kiezen voor Venetiaans stucwerk is het zeker verstandig om eerst een aantal offertes bij verschillende stukadoorsbedrijven aan te vragen. Het is geen eenvoudige en voordelige klus, maar dan weet je wel waar je aan toe bent. Als je onderstaande button aanklikt, kun je je gegevens invullen en krijg je vrijblijvend verschillende offertes toegezonden. Vergelijk deze offertes en maak zo de keuze die voor jou het best geschikt is. Je kunt het beste kiezen voor een bedrijf bij jou in de buurt dat gespecialiseerd is in dit stucwerk. Dan weet je zeker dat je een stukadoor in huis haalt met de nodige ervaring die weet waar hij aan begint. Het resultaat zal dan zeker goed zijn en naar ieders tevredenheid. Als je kiest voor een stukadoor die is aangesloten bij het NOA kun je ook daar nog altijd op terugvallen als er iets niet goed gegaan is.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door