Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten stukadoor zwart werkenLaten we vooraf duidelijk maken dat zwart werk illegaal is en dat het ten zeerste wordt afgeraden met een zwartwerker in zee te gaan. Toch denken veel mensen er over om een stukadoor aan te nemen die zwart werkt, meestal met financiële redenen. Hier kan je lezen over de kosten van een stukadoor die zwart werkt en alles wat er verder nog mee te maken heeft.

*Tip:

→ Wat kost een erkende stukadoor eigenlijk? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

De kosten van een stukadoor die zwart werkt

Het is erg lastig om aan te geven hoeveel een stukadoor die zijn diensten zwart aanbiedt vraagt per uur. Dit is immers illegaal en ze zullen hier geen reclame mee maken. De volgende tabel geeft het vermoedelijke uurloon weer van een zwarte werker, een Poolse werker en een stukadoor van een erkend stukadoorbedrijf.

Soort stukadoor Prijs per uur
Zwartwerker €12 – €17 per uur
Poolse werker €16 – €23 per uur
Erkende stukadoor €30 – €45 per uur

 Je kan zien dat de prijzen dus echt ver uit elkaar liggen. Daar is ook een reden voor.

De zwarte werker

Het inhuren van een zwarte werker is verreweg het goedkoopst, en je hoeft er geen belasting over te betalen. Als je geluk hebt, krijg je een zwarte werker die goed werk aflevert, maar je hebt nergens om dit te controleren. Er zijn geen vakbonden of keurmerken waar je naar kan zoeken.  Je krijgt geen garantie op het geleverde werk en als er een ongeluk gebeurt ben je deels verantwoordelijk. En als laatste, als het werk slecht is gebeurd kan je nergens naar toe.

Mag je een zwartwerker inhuren?

Naast alle bovengenoemde nadelen is er ook de legale kant. Het is namelijk illegaal om een zwartwerker meer dan drie dagen per week in te huren. Daarmee ontduik je de belasting en loop je kans op een naheffing en een boete. Behalve dit, zorg je er voor dat legale arbeiders in jouw regio geld missen en zo benadeeld worden. Het is dus echt een risico als je met een stukadoor in zee gaat die zwart werkt, dat is een risico waarvan je alleen zelf weet of je dit wilt lopen.

Poolse werkers

Poolse werkers zijn vaak wel legaal en zijn aangesloten bij een bedrijf dat een registratienummer heeft bij de Kamer van Koophandel. Deze mensen zijn hier omdat ze hier meer geld kunnen verdienen. Ze hebben vaak dezelfde kwalificaties, kunnen dezelfde kwaliteit leveren en zijn van flexibeler omdat hun familie nog in Polen woont. Ook wordt er vaak gesproken over Polen als harde werkers.

Wat echter het probleem is, is dat het niet is aan te tonen dat deze legale Poolse werkers kwaliteit leveren. Er zijn genoeg oprechte Poolse arbeiders, maar die kan je niet onderscheiden van de paar kwakzalvers die er misschien tussen zitten. Er is geen vakbond waar ze lid van zijn of een keurmerk die ze kunnen gebruiken. Het enige wat je kan doen is recensies lezen. Verder krijg je vaak ook geen garantie van Poolse werkers. De prijs is erg aantrekkelijk, maar met ze in zee gaan blijft om die redenen een risico.

Hoe weet je dat je met de juiste stukadoor te maken hebt?

Onder de legale Nederlandse stukadoren kunnen zich ook oplichters bevinden. Er zijn echter een paar manieren waarop je zeker weet dat je kwaliteit krijgt. Het is altijd beter met een erkend bedrijf in zee te gaan, maar er is meer. Zo is er het KOMO keurmerk. Alleen bedrijven die zich aan de wettelijke veiligheids- en kwaliteitseisen houden krijgen dit keurmerk. Ook is er de Nederlandse Ondernemingsvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) waar de stukadoor lid van kan zijn. Als je deze twee afkortingen langs ziet komen dan weet je dat je kwaliteit in huis hebt. Heeft een bedrijf dit niet (onafhankelijk van de nationaliteit), dan weet je dat er een risico is.

Bespaar geld op je stukadoor kosten door onze vrijblijvende vergelijkingstool te gebruiken

In plaats van het zoeken naar een zwartwerker, kan je ook onze vergelijkingstool gebruiken. Wij zorgen er voor dat je binnen een korte tijd een aantal offertes in je inbox krijgt van stukadoorbedrijven in jouw buurt. Het enige dat we nodig hebben is je postcode en de omschrijving van je klus. Deze offertes leg je vervolgens naast elkaar en zo kan je tot de beste beslissing komen wat betreft jouw stucwerk.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,