Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Spachtelputz is de meest gebruikte soort sierpleister in Nederland. Je kan het aanbrengen op zowel de muren als je plafond en het is een betaalbare manier om je muren net een ander uiterlijk te geven. Hier kan je lezen over de kosten en kenmerken van spachtelputz, over de factoren die invloed hebben op de prijs en hoe je geld kan besparen op het aanleggen van jouw spachtelputz.

*Tip:

→ Wat kost stucwerk voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

De kosten van spachtelputz

De kosten van sierpleister liggen tussen de €10 en €20 per vierkante meter. Er is verschil in prijs tussen het aanbrengen op de muur en op het plafond. Dat is omdat de laatste lastiger te bereiken is. De volgende tabel geeft deze verschillen weer en vertelt je hoeveel je gemiddeld kan verwachten te betalen. De prijs is inclusief BTW, arbeid en materialen.

Soort stucwerk Prijs per vierkante meter
Spachtelputz op wanden aanbrengen €10 – €16
Spachtelputz op plafond aanbrengen €13 – €20
  • Groot oppervlak: hoe groter de opdracht hoe minder de stukadoor zal rekenen per vierkante meter. Hij wil namelijk graag grote klussen zodat hij snel en efficiënt kan werken. Vaak staan stukadoors dan open voor onderhandelingen wat betreft de prijs.
  • Doe het gedeeltelijk zelf: je kan bij het stucwerk waarschijnlijk niet helpen, maar je kan het voorbereidende werk wel doen, of opruimen achteraf. Bespreek dit met je stukadoor. Als jij dit doet zal hij minder hoeven te werken en kan hij de prijs naar beneden laten gaan.
  • Kies een stukadoor uit de buurt: vooral als het een grote klus betreft. Je kan dan flink besparen op voorrijkosten. Bovendien heeft een plaatselijke stukadoor de professionele kennis van de regio en connecties die handig zijn voor de klus.
  • BTW reductie: op stucwerken in huizen ouder dan 2 jaar wordt de BTW gereduceerd naar 6 procent. De stukadoor berekent dit in de eindfactuur.
  • Plafond: als je het plafond meeneemt ben je meer geld kwijt dan als je dat niet doet. Wat betreft spachtelputz kan het wel erg druk worden in de kamer als je deze pleister op het plafond ook aanbrengt. Vaak kiezen mensen voor een simpel wit geverfd plafond. Misschien is het spackspuiten van het plafond een idee?

Nog meer geld besparen op je spachtelputz

Door gebruik te maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je tot 40 procent besparen op de totale kosten van je stukadoor. Wij hebben je locatie nodig en eventuele kenmerken van je klus en kunnen zo doelgericht een aantal offertes voor je regelen van stukadoor bedrijven uit jouw buurt. Deze zal je snel in je inbox ontvangen zodat je ze naast elkaar kan leggen en vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. De juiste stukadoor vind je zo.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,