Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten schuurwerk stucenSchuurwerk is een stuc techniek en wordt bijna altijd alleen op plafonds toegepast, omdat het niet erg stootvast is. Je muren kunnen dus snel beschadigen. Hier kan je lezen over de kosten van schuurwerk stucen, de andere technieken voor het stucen van je plafond, de factoren die invloed kunnen hebben op de prijs en hoe je geld kan besparen op de uiteindelijke rekening.

*Tip:

→ Wat kost stucwerk voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk wordt met een pleister die een kleine korrel bevat in halve draaien op het plafond aangebracht. Hierdoor ontstaat een vloeiend en uniek patroon dat wordt beïnvloed door de inval van het licht. Deze methode geeft je plafond een interessant uiterlijk, maar maakt het niet te opvallend. Schuurwerk komt nauwelijks voor op muren, omdat het te breekbaar is.

De kosten van schuurwerk

De kosten van schuurwerk worden in de volgende tabel weergegeven. Ze zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

Soort stucwerk Gemiddelde prijzen
Plafond schuurwerk €14,50 – €25

De factoren die deze prijs beïnvloeden

Er zijn een paar factoren die invloed hebben op de prijs van het schuurwerk. Het is ook niet de enige manier van stucwerk op je plafond, dus het is ook verstandig om de andere soorten stucwerk er bij te pakken.

De ervaring van de stukadoor

De ervaring van de stukadoor speelt een rol bij het bepalen van de prijs van het stucwerk. Hoe meer ervaring, hoe duurder de stukadoor. Je betaalt voor kwaliteit en vakmanschap en dit laat zich vooral merken bij specialistische klussen zoals schuurwerk.

De regio waar je woonachtig bent

Je betaalt minder voor een stukadoor in de provincie, dan in de Randstad. Het verschil is niet heel erg groot, maar het is er wel. Dit komt doordat concurrentie in de Randstad de prijzen hoog houdt. Stukadoors in dezelfde regio moeten wel een soortgelijke prijs met elkaar aanhouden om klanten te kunnen winnen.

De arbeidskosten per stukadoor

De arbeidskosten per stukadoor verschillen dus per regio en per de ervaring die de stukadoor heeft. Als je onder deze prijzen uit probeert te komen, moet je het stucwerk zelf doen. Voor klussen zoals schuurwerk is dit niet aan te raden tenzij je al een paar keer hebt gestuct. Heb je dit niet, dan kan je nog steeds het stucwerk zelf doen, maar dan is het verstandig om het simpel te houden.

Het soort werk

Er zin verschillende soorten werk die de stukadoor op je plafond kan uitvoeren, en die hebben allemaal een andere prijs. Schuurwerk is hier één van. De volgende tabel geeft de kosten weer van de andere soorten stucwerk zodat je die kan vergelijken en in acht kan nemen bij het beslissen van de juiste methode voor jou.

Soort stucwerk Gemiddelde prijzen
Plafond schuurwerk €14,50 – €25
Plafond spackspuiten €8,50 – €10,50
Plafond behangklaar stucen €12,50 – €15
Plafond sausklaar stucen €13,50 – €22,50
Plafond sierpleister €13 – €20

 Spackspuiten

Dit is de goedkoopste methode en dat komt omdat het snel en gemakkelijk is en het gebruikt niet veel pleister. Met een machine wordt de pleister onder hoge druk tegen het plafond gespoten. Dit zorgt voor een zeer evenredige verdeling van de pleister en het vormt ook een korrelige structuur op je plafond. De grootte van deze korrel kan je zelf bepalen.

Spackspuiten wordt in twee lagen gedaan. De eerste laag zorgt er voor dat de ondergrond egaal is en dicht de gaten en deukjes die zich misschien op het oppervlak bevinden. De tweede laag is de uiteindelijke laag die je zal zien.

Behang- en sausklaar stucen

Nu zal het wel niet veel voorkomen dat je je plafond wilt behangen, maar je kan deze voorbereidende manieren van stucen wel gebruiken om je plafond glad en vlak te maken. Vooral de sausklare stuc methode zorgt voor een zeer effen oppervlak. Deze kan je zo laten, of je kan er overheen verven. Het behangklare stucwerk is iets grover en daarom ook iets goedkoper.

Sierpleister

Sierpleister is een pleistersoort met een grove korrel er in verwerkt. Deze wordt op het plafond aangebracht zodat er een structuur of patroon ontstaat. Hier is vakmanschap voor nodig. Er zijn drie gangbare sierpleister soorten, te weten spachtelputz, rustiekputz en granol. Spachtelputz is de meest gebruikte en geeft een fijn korrelig of een grofkorrelig effect al naar gelang het type je kiest. Rustiekputz heeft een nog grovere structuur en wordt gekenmerkt doordat het groeven aanbrengt. Granol heeft de grofste structuur en lijkt een beetje op boomschors nadat het is aangebracht.

Hoe kan je kosten besparen op je schuurwerk?

Er zijn een paar manieren om geld te besparen op je stucwerk. Deze tips kunnen je helpen door op een slimme manier naar je klus te kijken. Zo kan je geld besparen, of meer slepen uit wat je al had.

  • Ervaren stukadoor of beginneling: vraag je af of voor jouw klus een ervaren stukadoor nodig is of dat je het ook met een beginneling kan doen. Schuurwerk is bijna altijd het werk van een ervaren stukadoor, maar wil je toch liever spackspuiten dan kan je daar een minder ervaren stukadoor voor aannemen en dus minder betalen.
  • Kies een stukadoor uit je buurt: niet alleen kan je zo gebruik maken van zijn professioneel kennis en contacten in de regio, je bespaart ook op arbeidskosten.
  • Lagere BTW: alle stucwerken in huizen ouder dan 2 jaar komen in aanmerking voor een BTW percentage van 6 procent in plaats van 21 procent. Dit moet door de stukadoor op de eindrekening worden verwerkt, controleer dit dus goed.
  • Grote opdracht: heb je naast je plafondwerk ook andere plaatsen in huis waar de stukadoor aan kan werken? Doe dan alles tegelijk, want hoe groter de klus hoe gunstiger de prijs.
  • Overweeg spackspuiten: misschien was je het in eerste instantie niet van plan, maar spackspuiten is goedkoop en geeft ook een mooi effect aan je plafond.

Bespaar nog meer door onze gratis vergelijkingstool te gebruiken

Met onze tool kan je nog 40 procent besparen op de totaalkosten van de stukadoor. Geef je postcode en je specificaties door en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd heb je een aantal offertes van stukadoor bedrijven uit jouw regio in je inbox die je vrijblijvend met elkaar kan vergelijken. Haal de elementen er uit dit voor jou belangrijk zijn en misschien kom je zo een stapje dichter bij je nieuwe plafond.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door