Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je je muren klaar wilt maken voor het sausen, kan je dit laten doen door een professionele stukadoor. Deze zal er voor zorgen dat alle oneffenheden verdwijnen en dat de muur compleet egaal en recht wordt. Dit is een erg specialistisch werk dat je niet zomaar zelf kan doen tenzij je ervaring hebt. Hier worden de kosten gegeven van het sausklaar maken van je muren. Daarna wordt gekeken naar de factoren die deze prijs beïnvloeden en kan je lezen over manieren om geld te besparen.

*Tip:

→ Wat kost sausklaar stucen voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

De kosten van sausklaar stucen

In de volgende tabel vind je de kosten per vierkante meter voor het sausklaar stucen van je oppervlakten. De kosten van behangklaar stucen zijn er ook bij gevoegd ter vergelijking. De prijzen zijn inclusief arbeidskosten, materiaal en BTW.

Service Kosten per vierkante meter
Sausklaar stucen wand €8,50 – €20
Sausklaar stucen plafond €13,50 – €22,50
Behangklaar stucen wand €7,50 – €12,50
Behangklaar stucen plafond €12,50 – €15

De factoren die invloed kunnen hebben op de kosten is het type stucwerk, het plafond wel of niet meenemen, de arbeidskosten en een starttarief. Deze factoren zullen worden besproken inclusief eventueel ander werk dat een stukadoor voor je kan doen.

Sausklaar stucwerk en behangklaar stucwerk

Je kan de stukadoor je muur klaar laten maken voor schilderwerk of voor behang. Deze twee technieken worden vaak tegelijk behandeld. Het klaar laten maken voor behangwerk is iets goedkoper omdat de afwerking niet zo effen hoeft te zijn als sausklaar stucen. Als de ondermuur effen en gelijk is zal je ook geen oneffenheden in de verf zien.

Wel of niet het plafond stucen?

Je kan je plafond sausklaar laten stucen als je van plan bent deze ook te verven. De prijs hier voor is wel hoger, dus als je met een budget werkt en het is niet nodig kan je dit achterwege laten. Het is echter niet mooi als je de muren wel af laat werken en het plafond ziet er nog onafgemaakt uit.

Zelf doen?

Door het stucwerk zelf te doen kan je de arbeidskosten besparen, maar dit is een zeer specialistisch werkje. Helemaal bij het sausklaar stucen omdat er geen oneffenheden meer mogen zijn. Het probleem met zelf stucen is dat het snel moet gebeuren of er zijn plekken die niet gelijk opdrogen. Dat kan je later altijd terug zien. Tenzij je al ervaring hebt, is het beter het stucwerk aan een professional te geven.

Starttarief

Het starttarief is een vast bedrag dat in rekening wordt gebracht voor oppervlaktes kleiner dan 30 vierkante meter. Alles boven die afmeting wordt per vierkante meter gerekend, voor alles er onder handhaaft de stukadoor een starttarief.

Andere dingen die een stukadoor voor je kan doen

Een stukadoor kan behalve sausklaar- en behangklaar stucen ook andere werkzaamheden verrichten in je huis. De volgende tabel geeft de kosten van die verschillende werkzaamheden weer inclusief arbeidskosten, BTW en materiaal.

 

Soort stucwerk Kosten per vierkante meter
Spackspuitwerk witte pleister €4,50 – €8,50
Spackspuitwerk kleur pleister €6,50 – €10,50
Behangklaar stucen wand €7,50 – €12,50
Behangklaar stucen plafond €12,50 – €15
Sausklaar stucen wand €8,50 – €20
Sausklaar stucen plafond €13,50 – €22,50
Sierpleister aanbrengen €10 – €20
Raapwerk €14 – €29

Spackspuitwerk

Deze methode wordt vaak gebruikt als goedkoper alternatief voor schilderen, en waarom niet? Met een machine wordt pleister op de muur gespoten wat er voor zorgt dat het egaal en met een beetje structuur wordt aangebracht. Je kan dit in het wit laten doen, en met een kleur er door. Zorg er alleen wel voor dat je vloer en meubels goed zijn afgedekt zodat er geen verf op kan spetteren.

Sierpleister

Sierpleister is een bovenlaag die over de muren aangebracht wordt waar reliëf in zit. Spackspuitwerk doet dit ook, maar bij sierpleister is het reliëf prominenter. Je kan kiezen uit verschillende effecten en je kan er ook een kleurtje doorheen doen.

Raapwerk

Raapwerk is voorbereidend werk dat gedaan wordt als de muren erg grof en ongelijk zijn. Dit is een laag gips dat wordt aangebracht om gaten en andere oneffenheden te dichten en de muur loodrecht te maken, voordat de volgende laag er overheen gaat.

Geld besparen op het sausklaar stucen

Als je met een budget werkt kan het belangrijk voor je zijn dat je zo min mogelijk geld uitgeeft, maar toch zo veel mogelijk krijgt. Hier volgen een paar tips om dat voor elkaar te krijgen.

  • Doe het gedeeltelijk zelf: tenzij je ervaring hebt, is het onverstandig om het stucen zelf te doen, maar je kan wel andere dingen zelf doen. Je kan de ruimte voorbereiden op de stucwerken en je kan naderhand opruimen. Bespreek dit wel van te voren met de stukadoor zodat hij hier in zijn factuur rekening mee kan houden.
  • BTW: als je stucwerk laat doen in een huis dat ouder is dan 2 jaar, kom je in aanmerking voor een lager BTW tarief. Op te totaalkosten betaal je maar 6 procent en dit wordt door de stukadoor op te totaalrekening al berekend.
  • Alles in één: kijk goed rond en laat alle klussen die je voor de stukadoor hebt in één keer doen. Hoe groter de klus, hoe vriendelijker de prijs is meestal het geval.
  • Kies een stukadoor uit de buurt: je bespaart hiermee op de voorrijkosten, de bijdrage die bedrijven vaak vragen om de benzinekosten te dekken. Maar een stukadoor die op professionele wijze begaan is met de regio, zal ook de juiste connecties en kennis hebben van leveranciers.
  • Plafond wel of niet meenemen: als het nodig is, kan je het plafond beter wel meenemen, voor een betere uitstraling van je ruimte. Maar als het niet nodig is, laat het dan achterwege want het stucen van je plafond is duurder.

Vergelijk offertes en bespaar zo op de kosten

Door gebruik te maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je tot 40 procent besparen op de kosten van een stukadoor. Het enige dat je hoeft te doen is ons uit te leggen wat je zoekt en waar je woont en wij zoeken doelgericht een aantal offertes bij elkaar van vakmannen uit jouw regio. Deze offertes kan je vervolgens met elkaar vergelijken op kenmerken die voor jou belangrijk zijn. Zo kom je makkelijk tot de juiste conclusie wat betreft de stukadoor voor jouw klus.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,