Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten microcement en microbetonAls je gaat verbouwen in je huis en een nieuwe vloer wilt of een muur wilt afsmeren, is de keuze voor microcement of microbeton een goed idee. Beide materialen zijn zowel binnen als buiten te gebruiken en zijn ook toepasbaar in natte ruimtes. Microcement en microbeton zijn krasbestending en slijtvast. Omdat beide materialen ook nog eens een hoge hardheid hebben, zijn ze voor vele toepassingen geschikt.

*Tip:

→ Wat kost microcement voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Wat is het

Soort materiaal Eigenschappen Ondergrond  Voordelen
Microcement Fijne korrelgrootte en krasbestendig; 1 tot 2 millimeter dik. Stucwerk, hout, beton, metaal of tegels. Waterdicht, krasbestendig en slijtvast, hygiënisch, zonder voegen, duurzaam, weinig onderhoud, in veel kleuren verkrijgbaar.
Microbeton Fijne korrelgrote; sterker en harder dan microcement; 6 tot 8 millimeter dik. Stucwerk, hout, beton, metaal of tegels. Waterdicht, krasbestendig en slijtvast, hygiënisch, zonder voegen, duurzaam, weinig onderhoud, in veel kleuren verkrijgbaar.

Door de dikte is er een patroon in aan te brengen. Uiterst geschikt voor intensief gebruik.

Keuze microbeton of microcement

Waarom kiezen voor microcement of microbeton? Het is op praktisch iedere ondergrond aan te brengen. Het is duurzaam en slijtvast en bovendien niet belastend voor het milieu. De mogelijkheden zijn zeer divers en de afwerking op zowel de vloer als de muur is waterdicht, dus het is ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer. En het is makkelijk aan te brengen. Zodat je het eventueel ook zelf kunt doen als je een beetje handig bent.

Wat kost het?

We geven je een overzicht van de kosten en de prijsopbouw van microcement en microbeton en laten je zien welke keuzes je kunt maken en hoe je geld kunt besparen. De kosten om op een vloer of muur een laag van microbeton of microcement aan te laten brengen, hangen van een aantal factoren af. De grootste verschillen in prijs worden bepaald door de frequentie waarmee het oppervlak belast gaat worden. Als je bijvoorbeeld een vloer aanlegt in een ruimte waar veel gelopen wordt, zal deze sterker dienen te zijn dan in een ruimte waar je niet zo vaak komt en de vloer minder belast wordt. Dit geldt ook voor muren: als je deze stuct in een natte ruimte zoals bijvoorbeeld de badkamer, zal het ook duurder uitvallen, omdat de muren meer te lijden hebben onder het vocht en je deze dus goed moet behandelen met de juiste laag. We hebben het even voor je op een rijtje gezet.

Vloeren voor standaardgebruik Kosten vanaf 135 euro per m2
Vloeren voor intensief gebruik Kosten vanaf 155 euro per m2
Muren voor standaardgebruik Kosten vanaf 135 euro per m2
Muren in natte ruimtes Kosten vanaf 155 euro per m2

Prijsopbouw

Als je besluit om de vloer of muur in een vertrek te gaan stucen met microcement of microbeton, wordt de prijs als volgt bepaald. Je kijkt eerst naar de ruimte waarvoor je het nodig hebt en berekent dan de totale oppervlakte waarop het stucwerk aangebracht dient te worden. Behalve de kosten voor het microbeton of microcement zelf komt daar ook nog eens het arbeidsloon bij.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van microcement of microbeton kunnen beïnvloeden. Het belangrijkste hierbij is of het gebruikt wordt in een natte of droge ruimte en of de vloer intensief gebruikt wordt (dat geldt ook als het een aanrechtblad betreft). Bij een muur is het hoofdzakelijk belangrijk of deze vaak vochtig wordt. Stel, je stuct een muur met microbeton of microcement in een ruimte waar je deze vaak afspuit, dan is het gebruik ook intensiever te noemen.

Type materiaal Vloer of muur Gebruik
Microcement Vanaf 135 euro per m2 in droge ruimtes, vanaf 155 euro per m2 in natte ruimtes.

 

Bij normaal gebruik vanaf 135 euro per vierkante meter, bij intensief gebruik vanaf 155 euro per m2.

Vloer, muur, aanrecht; op alle ondergronden.
Microbeton Vanaf 135 euro per m2 in droge ruimtes, 155 euro per m2 in natte ruimtes.

 

Bij normaal gebruik vanaf 135 euro per vierkante meter, bij intensief gebruik vanaf 155 euro per m2.

Vloer, muur, aanrecht; op alle ondergronden.

 

Bespaartips

Als je een vloer of muur wilt laten stucen met microbeton of microcement kun je hierop wel besparen op een aantal manieren. Het materiaal is op praktisch iedere ondergrond te gebruiken, maar als je ervoor zorgt dat je het zelf aanbrengt, betaal je geen uurloon voor een stukadoor. Het aanbrengen is vrij eenvoudig en je kunt het als je een beetje handig bent, prima zelf doen.

Doe zoveel mogelijk ineens

Als je besluit om het aanbrengen van microcement of microbeton toch door een stukadoor te laten doen, kies er dan voor om zoveel mogelijk vertrekken ineens te laten doen. In dat geval kan de stukadoor je vaak korting geven op de totaalprijs, omdat hij in een moeite door kan werken en alle benodigde materiaal in een keer kan bestellen tegen een lagere inkoopprijs. Als je besluit om meer ruimtes te laten voorzien van een vloer van microcement en microbeton is het voor een stukadoor ook handiger als hij de vloeren meteen door kan storten van het ene naar het andere verblijf. Als je de drempels weghaalt, schiet het sneller op en vormt de vloer over een complete verdieping heen een mooie eenheid.

Bereid de klus voor

Mocht je op voorhand iets kunnen doen, zoals een laagje dat ergens op zit verwijderen voordat de nieuwe laag aangebracht kan worden, dan is het slim dit zelf te doen. Dit bespaart ook kosten omdat je daar dan geen stukadoor voor hoeft te betalen. Het is overigens vaak niet nodig om iets te verwijderen, want de nieuwe laag met microbeton of microcement kan op nagenoeg iedere onderlaag aangebracht worden. Het is voor een betere hechting wel verstandig om de ondergrond schoon en vetvrij te maken.

Vergelijk offertes

Als je besluit om bijvoorbeeld je badkamer te renoveren, is microcement of microbeton een goede keuze. Het materiaal is waterdicht, er zitten geen voegen in dus het blijft ook beter schoon. Dus ideaal voor de badkamer. Je doet er verstandig aan om van te voren informatie in te winnen bij verschillende stukadoorsbedrijven en offertes aan te vragen. Dan weet je meteen wat de kosten zijn en kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Via onderstaande button kun je eenvoudig en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende bedrijven bij jou in de buurt. Vul je gegevens in en je ontvangt de offertes in je mailbox. Vergelijk de offertes goed en kijk wat voor jou de beste keuze is qua prijs en kwaliteit en bespaar zo tot wel 40%.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,