Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Kosten garantie stukadoorOp stucwerk dat een bedrijf voor je gedaan heeft, heb je ook garantie. Deze is onder te verdelen in twee fases: de eerste zes maanden valt het stucwerk onder de zogenaamde aflevergarantie. Als er normaal met stucwerk omgegaan wordt en er gaat iets kapot of wordt beschadigd, dient de stukadoor dit op te lossen. Als de stukadoor kan aantonen dat een beschadiging ontstaan is door verkeerd gebruik, hoeft hij de reparatie niet op eigen kosten te doen en betaal je deze zelf.

*Tip:

→ Wat kost een stukadoor? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Extra garantie

Na het eerste halfjaar gaat de garantie na de aflevergarantie in. Als er dan iets beschadigd is aan de muren, vloer of plafond, ben jij als klant degene die dient aan te tonen dat deze niet ontstaan is door verkeerd gebruikt. Als je dat niet kunt, dan betaal je zelf voor eventuele reparaties, die dan niet meer onder de garantie vallen. De meeste soorten pleistermaterialen die een stukadoor gebruikt zijn waterdicht. Mochten hier problemen mee ontstaan, kijk dan eerst hoe in de garantie beschreven staat wat hiervoor vergoed wordt.

NOA

Als je een klus laat doen door een stukadoorsbedrijf en je zeker wilt zijn dat er bij problemen ook een goede oplossing voor gezocht wordt, kun je het beste kiezen voor een bedrijf dat aangesloten is bij de Nederlandse Ondernemingsvereniging Afbouwbedrijven (NOA). Om hierbij aangesloten te mogen zijn, dient een stukadoorsbedrijf zich aan de regels van deze vereniging te houden. Ze werken dan met een NOA Afbouwgarantie. Deze garantie houdt het volgende in: voor stucwerk binnen geldt de garantie 5 jaar, op stucwerk buiten krijg je 3 jaar garantie.

Garanties binnen NOA voor stucwerk

Binnen de NOA Afbouwgarantie geldt de volgende garanties voor stucwerk. Er wordt gegarandeerd dat het stucwerk aan de ondergrond waarop het aangebracht is, blijft zitten. Ook krijg je garantie dat het stucwerk niet scheurt, tenzij dit door de ondergrond komt. Als het scheurt en de stukadoor dit niet van tevoren had kunnen voorzien, geldt hiervoor geen garantie. Verder wordt er gegarandeerd dat de gebreken kosteloos verholpen worden. Dit geldt echter alleen als het met het stukadoorwerk te maken heeft.

Wat te doen bij problemen

Als er problemen zijn en jij er samen met het stukadoorsbedrijf niet eens kunt worden over een oplossing kun je, mits het bedrijf aangesloten is bij de NOA, ook naar hun geschillencommissie gaan. Zij trachten dan het probleem op te lossen en tot een oplossing te komen die naar ieders tevredenheid is.

Wat kost het?

De garantie voor stucwerk is bij de meeste stukadoors inbegrepen in de totaalprijs. Hoe lang deze garantie is, kan verschillen per bedrijf. Als je graag extra garantie wilt op het stucwerk in je huis, kun je deze daar veelal bijkopen als je stucwerk klaar is. Als je bijvoorbeeld een nieuw huis gekocht hebt dat je letterlijk van boven tot onder laat stucen door een bedrijf, dan het is verstandig om hier ook een goede garantie bij aan te schaffen. Als je alle plafonds, muren en vloeren hebt laten doen, is een garantie voor jou de verzekering dat je altijd, mocht er onverhoopt iets beschadigd raken of kapot gaan, je ergens op terug kunt vallen en het naar behoren gerepareerd wordt. De kosten voor zo’n extra garantie kunnen variëren per stukadoorsbedrijf maar zijn ook afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je aan stucwerk in huis hebt en welk materiaal is aangebracht.

Extra garantie

Als je extra garantie wilt hebben op het stucwerk en het is niet mogelijk om dit af te sluiten bij het stukadoorsbedrijf, dan kun je het ook laten meeverzekeren met je gewone verzekeringen. Als het dan ooit iets nodig is om iets te vervangen dan wel te repareren, is het wellicht ook mogelijk om dit zo te laten vergoeden.

Prijsopbouw

De kosten voor garantie worden berekend door het aantal vierkante meters aan stucwerk op te tellen en te kijken wat voor stucwerk je in huis hebt. Als je op veel plekken bijzonder stucwerk hebt, zal de prijs voor de garantie hoger uitvallen dan wanneer je bijvoorbeeld alleen (voordeliger) spuitwerk op de plafonds hebt zitten. Het is ook afhankelijk van de verschillende ruimtes wat er binnen de garantie valt. Als je in een natte ruimte stucwerk hebt, hoort dit ook bestand te zijn tegen vocht en valt dit derhalve ook binnen de garantie. Veel stukadoorsbedrijven geven verscheidene jaren garantie op hun werk en berekenen deze gewoon door in de prijs die je voor het stucwerk betaalt. Andere bedrijven bieden garantie aan als een stukje extra service, zodat jij een tevreden klant bent en anderen ook zult adviseren om met dit bedrijf in zee te gaan.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

De prijs van de garantie wordt dus met name beïnvloed door het aantal vierkante meters dat je aan stucwerk in huis hebt en het materiaal waarmee dat gedaan is. Als je veel bijzonder stucwerk in huis hebt op plekken waar het makkelijk kan beschadigen, dan zal de garantie ook duurder uitvallen. Stucwerk op plafonds lijdt bijvoorbeeld amper iets en zal daarom minder snel beschadigen en dus ook minder vaak gerepareerd te hoeven worden. Omdat dit dan minder kost voor het stukadoorsbedrijf, betaal je ook minder voor de garantie.

Bespaartips

Als je wilt besparen op de garantie van het stucwerk, kun je er ook voor kiezen om niet alles te laten verzekeren. Of kies alleen voor het stucwerk dat extra duur in aanschaf was zoals bijvoorbeeld op de badkamer of voor het stucwerk dat op plaatsen aangebracht is waar het meer te verduren heeft.

Vergelijk offertes

Voordat je een garantie afsluit op het stucwerk in je huis, loont het zeker de moeite om bij een aantal verschillende stukadoorsbedrijven te informeren wat zij onder de garantie laten vallen en hoe deze betaald en samengesteld wordt. De meeste bedrijven zullen dit als een stukje extra service aanbieden en doorberekenen in de totaalprijs, maar dat geeft jou wel meer zekerheid dat het ook goed gemaakt wordt als er iets beschadigd is. Als je graag garantie op alles wilt, informeer dan eerst bij verschillende stukadoors naar de mogelijkheden. Dit kun je eenvoudig en snel doen door op onderstaande button te klikken. Je laat je gegevens achter en ontvangt later vrijblijvend offertes van bedrijven bij jou uit de buurt. Er is veel mogelijk en je kunt vaak korting afdingen (soms wel tot 40%) op zaken als garantie. Zeker als je hele huis door een bedrijf onder handen genomen is, is het ook voor hen een interessante klus om eventueel onderhoud te blijven doen. En jij bent er van verzekerd dat alles netjes in orde gemaakt wordt als er iets niet goed is en kunt met een gerust hart genieten van het mooie stucwerk in je huis.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door