Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een stukadoor is een vakman die werkzaamheden verricht die te maken hebben met de afwerking van je muren. Je kunt kiezen om de muren behangklaar te maken of sausklaar waarna je deze zelf kunt decoreren. Als je een hele bijzondere muur wilt creëren, kun je dit ook op verschillende manieren doen. Zo zijn er sierpleisters met een korrel die structuur aanbrengen, is er schuurwerk waarmee een patroon wordt gecreëerd, zijn er betonlook pleisters die een robuust uiterlijk hebben en goed passen in industriële interieurs en kun je kiezen voor Italiaans stucwerk. Dit wordt ook wel Venetiaans- of Marmer stucwerk genoemd en heet zo omdat het zijn oorsprong heeft in Venetië en een marmerachtig uiterlijk heeft. Hier vind je informatie over de kosten van Italiaans stucwerk.

 

De kosten

De prijs die je uiteindelijk voor jouw stucwerk zal betalen is afhankelijk van factoren zoals het aantal vierkante meters, de techniek die wordt gebruikt en de prijs die de stukadoor zelf vraagt. Italiaans stucwerk is niet goedkoop, omdat er vakmanschap is vereist om het aan te brengen. Om het marmereffect te creëren worden er meerdere lagen aangebracht en de laatste wordt glad afgewerkt zodat er een glans ontstaat. De volgende tabel geeft de kosten weer voor deze behandeling, inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Soort stucwerk Prijs per vierkante meter
Italiaans stucwerk €65 – €75

 

  • De goedkoopste optie: de goedkoopste optie zou zijn als je zelf het Italiaanse stucwerk zou aanbrengen. Dit is echter niet aan te raden tenzij je zelf een ervaren stukadoor bent. Je hebt hier vakmanschap voor nodig en jaren ervaring om het juiste effect te krijgen. Door het zelf te doen kun je 70 procent op de totaalkosten besparen, maar voor het beste resultaat laat je de klus aan een professional over.
  • Een klein oppervlak: Italiaans stucwerk is erg geschikt voor badkamers, om het uiterlijk dat het afgeeft en ook omdat het waterafstotend kan worden afgewerkt. Een badkamer met 10 vierkante meter muuroppervlak laat je met Italiaans stucwerk afwerken voor €700 – €750.
  • Een hele woonkamer: Italiaans stucwerk is schitterend als je het in je interieur van je woonkamer kunt inpassen. Je creëert een warme en Mediterrane sfeer en hebt voor een lange tijd een echte blinkvanger in huis. Is het muuroppervlak van je woonkamer 60 vierkante meter, dan betaal je hier €4000 voor.

 

De prijsopbouw

De stukadoor die het Italiaanse stucwerk voor je uitvoert zal veel geld vragen voor de arbeidskosten, omdat dit een arbeidsintensieve klus is die kennis en ervaring nodig heeft. Deze kosten nemen dan ook 60 procent in beslag van de totaalkosten. Dat betekent gelijk dat je geld kunt besparen door offertes op te vragen van verschillende stukadoors en deze te vergelijken op ervaring, prijs en de geleverde service. De materialen nemen vervolgens 38 procent in beslag en eventuele voorrijkosten 2 procent. Het volgende diagram laat deze opbouw nogmaals zien.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Deze prijs wordt ook beïnvloedt door een klein aantal keuzes die je maakt tijdens het planproces. De grootste bijdragers vind je hier.

  • De ervaring van de stukadoor: voor een ervaren vakman betaal je meer arbeidskosten dan voor een beginner. Om Italiaans stucwerk goed aan te brengen heeft een stukadoor bepaalde vaardigheden nodig, die niet elke stukadoor bezit. Daar betaal je extra voor, maar weet je wel zeker dan je Italiaanse stucwerk goed wordt afgeleverd. Wil je een garantie van kwaliteit, kijk dan of de stukadoor aangesloten is bij een vakvereniging en dus erkend is, en controleer de keurmerken.
  • De ruimte: besluit je je Italiaanse stucwerk in de badkamer te laten plaatsen, dan betaal je waarschijnlijk minder dan wanneer je het in de woonkamer plaatst. Het aantal vierkante meters heeft direct invloed op de eindprijs. In de badkamer zal het nog behandeld worden met een waterafstotende laag. Hoe groter het aantal vierkante meters, hoe lager de prijs per eenheid.

 

Interessante bespaartips

Gebruik de volgende tips om de kosten voor de stukadoor laag te houden.

  • Een regionaal bedrijf: kun je een vakman vinden binnen een straal van 30 kilometer van je woning, dan betaal je vaak geen voorrijkosten. Dit kan aardig schelen als de klus meerdere dagen in beslag neemt. Regionale kennis van leveranciers en professionele contacten kunnen in sommige gevallen ook voordelig zijn.
  • Lager btw-tarief: op alle stukadoorswerken in woningen die ouder zijn dan 2 jaar is een lager btw-tarief van kracht. Dit wordt door de stukadoor al op de eindfactuur verrekend. In plaats van 21 procent, betaal je dan maar 6 procent btw over het totale bedrag.

 

Vergelijk offertes

Aangezien de arbeidskosten zo’n grote plaats in beslag nemen van de uiteindelijke kosten, kun je besparen door de prijzen van verschillende stukadoors met elkaar te vergelijken. Dit doe je makkelijk met onze vergelijkingstool. Deze service is gratis en verplicht je niet tot aankoop. Binnen een korte tijd ontvang je een aantal offertes die je kunt vergelijken op prijs en service, zodat je de beste deal kunt vinden wat betreft jouw Italiaanse stucwerk.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door