Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je een deel van je huis of misschien wel het gehele huis wilt opknappen of opfrissen, hoort de hal daar natuurlijk ook bij. Dit is een ruimte waar je veelal alleen maar doorheen loopt, zonder dat je er lang verblijft, maar om je huis eenheid te geven, kun je deze beter niet overslaan. Het is vaak maar een kleine ruimte. De hal kun je als enige ruimte in het huis laten stucen, maar dat betekent vaak wel dat je dan een extra starttarief betaalt, omdat de stukadoor dan maar voor een klein klusje komt. Dit kan al gauw zo’n 300 euro zijn en dat is zonde, want je ziet er niets extra’s voor terug. Als je de hal van je huis wilt laten voorzien van stucwerk, kies je er beter voor om meteen ook andere vertrekken te laten doen. Dan wordt het aantal vierkante meters dat de stukadoor behandelt, ook groter en betaal je geen starttarief meer. De stukadoor zelf kan dan ook in één moeite doorwerken en het huis een mooie uniforme uitstraling geven. Behalve het plafond en de muren in de gang kun je er ook voor kiezen om de vloer meteen te laten doen.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Wat kost het?

De kosten voor stucwerk in de hal heb je deels zelf in de hand, want deze zijn hoofdzakelijk afhankelijk van het materiaal dat je graag op het plafond en de muren wilt zien. Als je een oud huis hebt, staat het erg sfeervol als je bijvoorbeeld een plafond laat stucen met een structuur erin zoals bij bijvoorbeeld schuurwerk kan. Ook voor de muren kun je kiezen voor bijzonder stucwerk zoals Japans sierpleister. Hou er wel rekening mee dat dit veel duurder zal uitvallen dan klassiek stucwerk. We hebben wat kosten voor verschillend stucwerk voor je op een rijtje gezet.

Gemiddelde kosten per m2 Bijzonderheden 
Stucen van muren 16 euro Alleen als de muren gaaf zijn. In het geval van scheuren en oneffenheden komen er extra kosten bij.
Stucen van plafond 21 euro Plafond stucen is duurder de muren, omdat de klus ingewikkelder en zwaarder is.
Spuiten van plafond 10 euro Spuiten is sneller en goedkoper dan stucen.
Vloeren van microbeton en microcement Vanaf 135 euro Afhankelijk van het (intensieve) gebruik van de vloer. Als deze sterker dient te zijn, beginnen de prijzen bij 155 euro per m2.

Prijsopbouw

Je betaalt bij stucwerk voor zowel de materialen als het uurloon. De kosten voor het materiaal kunnen wat uiteenlopen bij verschillende stukadoors, maar dit zal niet extreem zijn omdat voor iedereen dezelfde inkoopprijs geldt. Hoe de verdeling tussen de kosten voor het materiaal en het uurloon verdeeld zijn, verschilt per stukadoor.

 

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Als je kiest voor een speciale manier van stucwerk kan dit de prijs sterk beïnvloeden. Ook heb je in een hal vaak wat kleine hoekjes en stukjes waar de stukadoor niet zo makkelijk bij kan als bijvoorbeeld in de woonkamer. Het kost dan langer om dit netjes te stucen en dat maakt de klus ook duurder.

Smalle gang

Een gang is vaak klein of smal en dat betekent ook de stukadoor niet zo makkelijk met een steiger of trap uit de weg kan. Een steiger past naar alle waarschijnlijkheid in weinig halletjes van de huizen in Nederland en een trap dien je steeds te verzetten, waardoor de klus ook langer duurt en duurder uit zal vallen, omdat het meer uren en dus ook meer loon kost.

Staat van de ondergrond

De staat van het plafond, de muren en de vloer (mocht je deze ook willen laten doen) is ook van invloed. Als deze niet goed is en er bijvoorbeeld grote scheuren in zitten, bestaat de kans dat het stucwerk niet goed blijft hechten. Dan dient de stukadoor eerst de grootste gaten te dichten en de ondergrond met een voorstrijkmiddel te behandelen. Dit brengt niet alleen maar kosten voor het materiaal met zich mee maar betekent ook meer uren werk.

Bespaartips

Als je de hal wilt laten stucen, kun je hierop besparen door voor een voordelige manier van stucwerk te kiezen. Het plafond en de muren in de hal hebben weinig te verduren, omdat dit een ruimte is waarin niet echt geleefd wordt. Als je deze alleen laat spuiten, druk dit sterk de kosten. Spuiten is voordeliger dan bijzonder stucwerk omdat het heel snel klaar is en het materiaal dat ervoor gebruikt wordt goedkoper is.

Werk oneffenheden weg

Zitten er veel oneffenheden in de muren of het plafond? Zorg dan dat je deze zelf al verholpen of weggewerkt hebt voordat de stukadoor komt om zijn klus te doen. Als dat al gedaan is kan de stukadoor direct aan de slag en hoef je hem niet voor extra werk en extra uren te betalen. Wacht met de klus

Als je klus geen haast heeft, kun je ook wachten op speciale aanbiedingen van bedrijven. Soms geven ze extra korting of betaal je bijvoorbeeld minder Btw. Als het mogelijk is, kun je hier goed op letten en pas je klus aanmelden wanneer er een speciale actie gehouden wordt.

Doe het zelf

Je bespaart uiteraard de meeste kosten als je de hal zelf stuct. Als je een beetje handig bent, zijn er best methodes die je zelf ook kunt gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan het spuiten van een plafond of muur met behulp van een spuitpistool.

Vergelijk offertes

Om de hal te laten stucen, kun je natuurlijk een bedrijf inhuren. De onderlinge prijsverschillen kunnen groot zijn en het verdient daarom aanbeveling om bij verschillende bedrijven bij je in de buurt offertes aan te vragen. Soms bieden bedrijven speciale kortingen aan of zijn ze gespecialiseerd in bepaalde soorten kluswerk. Je kunt eenvoudig offertes aanvragen via internet. Klik hiervoor op onderstaande button, laat je gegevens achter en de offertes worden via de mail naar je verstuurd. Goed kijken en vergelijken kan je grote besparingen tot wel 40% opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,