Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer je stucwerk laat verrichten in huis, dan wil je natuurlijk wel een soort van zekerheid dat je het geleverde werk van goede kwaliteit is. Stucwerk is alles wat met het afwerken van de muren te maken heeft, en is dit niet goed gedaan dan heeft dit ernstige gevolgen voor het uiterlijk van je interieur. Het zou erg vervelend zijn als je stucwerk na een paar weken van de muur af zou vallen omdat je iemand hebt aangenomen die het werk niet goed heeft verricht. Consumenten worden van dit soort situaties beschermd met garantieperiodes. Hier lees je over de garantie die je kunt verwachten op nieuw stucwerk en hoe je van te voren al enigszins kunt controleren of een stukadoor kwaliteit zal afleveren.

 

Aflevergarantie

Er zijn vaak twee soorten garantie op stucwerk, namelijk aflevergarantie en de garantieregeling van de stukadoor of het bedrijf zelf. De eerste zes maanden nadat het stucwerk is opgeleverd valt dit onder aflevergarantie. Tijdens deze periode moet het stucwerk voldoen aan de eisen voor normaal gebruik. Dit betekent dat het stucwerk voldoet aan wat redelijkerwijs van het product wordt verwacht. Ontstaan er tijdens deze eerste 6 maanden beschadigingen of treden er gebreken op, dan moet de stukadoor deze gratis herstellen. De enige situatie waarin je zelf wel voor de reparatie betaalt is als de stukadoor kan aantonen dat de beschadiging het gevolg is geweest van ‘niet afgesproken bijzonder gebruik’. Dit moet dus door de stukadoor worden bewezen en niet door jou.

 

De garantie van de stukadoor

Na deze 6 maanden is er de garantieregeling die de stukadoor zelf heeft opgezet. Deze kun je terugvinden in je garantiebewijs. De lengte van de periode zal verschillen per stukadoor en wat gedekt wordt ook. De garantieregeling kan dus zeker een reden zijn waarom je met een bepaalde stukadoor niet in zee zou willen gaan, of waarom je juist wel besluit die persoon te kiezen. Het wordt dan ook erg aangeraden om tijdens je marktonderzoek ook de garantie van de verschillende stukadoors te onderzoeken. Heel simpel gezegd, als een stukadoor zeker is van de kwaliteit van zijn geleverde werk, zal hij er ook geen problemen mee hebben om een goede garantieregeling aan te bieden. Wil je gebruik maken van deze garantie, dan moet je nu zelf kunnen aantonen dat de beschadiging onder de garantie valt.

 

Een erkende stukadoor

Een andere manier om zekerheid te hebben dat je vakmanschap in huis haalt, is door een erkende stukadoor aan te nemen. Deze zijn aangesloten bij de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). Dit is een vakorganisatie die strenge eisen stelt aan de leden wat betreft veiligheid, milieuvriendelijkheid, kwaliteit, service en vakmanschap. Leden worden hierop ook regelmatig getest. Voor de garantieregeling heeft dit ook gevolgen, omdat ze met de NOA-afbouwgarantie werken. Dit geeft je als cliënt automatisch 5 jaar garantie op stucwerk binnen en 3 jaar garantie op stucwerk buiten. Daarnaast krijg je de garantie dat het stucwerk goed hecht, niet scheurt en dat gebreken kosteloos worden verholpen. Als je met een erkende stukadoor in onenigheid komt, heb je via de vakvereniging toegang tot een onpartijdige geschillencommissie die het probleem vaak kan oplossen zonder dat er een rechter aan te pas hoeft te komen. Wil je zekerheid dat je een vakman in huis haalt en daarbij ook graag dat je gedekt bent mocht er alsnog iets misgaan, dan kun je dus het beste voor een vakman kiezen met een NOA-lidmaatschap.

 

Andere manieren om een goede vakman te herkennen

Naast de certificeringen en de garantieregeling, kun je ook kijken naar bepaalde keurmerken. In dit geval heeft de NOA zelf ook een keurmerk, maar is het KOMO-keurmerk ook belangrijk. Het werk geleverd door bedrijven die dit keurmerk kunnen laten zien, voldoet aan alle wettelijke voorschriften die in het Bouwbesluit zijn vastgelegd met betrekking tot milieuvriendelijkheid, veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Daarnaast kun je altijd de recensies lezen van voorgaande klanten, de website van het stukadoorsbedrijf goed bekijken en zoeken op professionele Sociale Media, zoals LinkedIn. Vergeet hierbij niet ook naar de slechte recensies te kijken en de manier waarop de stukadoor hierop heeft gereageerd. Dit zegt vaak veel over de professionaliteit van een vakman en over de betrokkenheid bij zijn baan. Als laatste is hoor en wederhoor ook altijd een erg goede bron van informatie. Ken je iemand die werk heeft laten uitvoeren door de desbetreffende stukadoor, dan kan deze persoon je vast verder inlichten.

 

Vergelijk offertes

Wil je graag weten wat jij zal moeten betalen voor stucwerk in jouw woning? Gebruik dan onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool. Deze tool kan je in een korte tijd voorzien van een aantal offertes van betrouwbare stukadoors uit jouw omgeving, zonder dat je hiervoor hoeft te betalen. Deze offertes vergelijk je vervolgens op punten als de service, de prijs, de kwaliteit en de garantieregeling om te beslissen welke stukadoor jij voor jouw klus wilt gebruiken.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door