Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als de muren van je gang toe zijn aan een opfrisbeurt, dan kun je de hulp van een stukadoor inschakelen. De werkzaamheden van een stukadoor hebben te maken met de afwerking van je muren, voordat je ze gaat decoreren. Dit kan zijn het aanbrengen van (sier)pleister op kale muren, of raapwerk wat betekent dat de muren waterpas worden gemaakt, een stukadoor kan je muren bespuiten met latexverf of afwerken met betonstuc. Elke optie geeft een bepaald uiterlijk aan je muren en worden vergezeld met een bepaald prijskaartje. Wat de kosten zijn, lees je hier.

 

De kosten

De precieze prijs van jouw stucwerk hangt af van een aantal factoren. Natuurlijk is er de methode waar je voor kiest, het aantal vierkante meters en de prijs van de stukadoor zelf. Om je een indicatie van de kosten te geven, hebben we de gemiddelde prijs per vierkante meter in de volgende tabel verwerkt. Je kunt dan zelf uitrekenen hoeveel dit zou zijn voor jouw gang. De prijzen zijn allemaal inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Dienst stukadoor Prijs per m2
Spackspuitwerk €5 – €10
Sausklaar stucen €10 – €20
Behangklaar stucen €7 – €15
Latex spuiten €7 – €14 per m2
Raapwerk €18 – €28 per m2
Sierpleister €10 – €25
Plafond stucen €11 – €24
Betonstuc €100

 

  • De goedkoopste optie: het machinaal aanbrengen van specie of latexverf kost minder dan €10 per vierkante meter. Dit is zo goedkoop, omdat de stukadoor snel kan werken en de arbeidsintensiviteit een stuk minder is. Bij spackspuitwerk wordt een specie op de muur gespoten en bij latex spuiten een latexverf. Voor een paar Euro’s extra per vierkante meter kun je hier een kleur aan laten toevoegen en zijn je muren verder klaar.
  • Sierpleister: je kunt ook een extra structuur aan je muren laten toevoegen door een sierpleister aan te laten brengen. Dit zijn pleisters met een korrel erin verwerkt, en je kunt de dikte hiervan zelf kiezen. Voor een betrag van tussen de €10 en €25 per vierkante meter ben je dan al klaar en voeg je hier ook een kleur aan toe, dan hoef je zelf niet meer te schilderen of behangen.
  • Betonstuc: de duurste optie die je hebt is betonstuc. Dit wordt vaak gekozen door mensen met een industrieel interieur. De specie wordt vermengd met beton, waardoor het een modern uiterlijk krijgt. Er zijn verschillende tinten beschikbaar, maar hier betaal je gemiddeld €100 per vierkante meter voor.

 

De prijsopbouw

De uiteindelijke rekening van de stukadoor zal bestaan uit arbeidskosten, materialen en indien van toepassing, voorrijkosten. De arbeidskosten nemen de grootste plek in beslag en met 65 procent betekent dit ook dat je hier het beste op kunt besparen. Dit doe je door zo veel mogelijk offertes op te vragen van verscheidene stukadoors en grondig onderzoek te doen naar wat ze je kunnen bieden voor welke prijs. De materialen nemen vervolgens 33 procent in en de voorrijkosten 2 procent. Dit zie je ook terug in het volgende diagram.

prijsopbouw gang stuken

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Er zijn een aantal keuzes die je maakt terwijl je de klus inplant die direct invloed hebben op de eindprijs.

  • De methode: de methode die je kiest hangt af van het uiterlijk dat je aan je muren wilt geven. Je kunt ze laten voorbereiden op saus- of behangwerk of je kunt ze laten afwerken. Ook is het mogelijk een bepaalde structuur of patroon toe te voegen aan het stucwerk, voor een extra interessant resultaat.
  • Zelf doen of uitbesteden: je kunt overwegen de stucklus zelf op te pakken. Dit is echter nauwkeurig en specialistisch werk dat ook nog eens vrij snel moet gebeuren omdat je anders met verschillende droogtijden te maken krijgt. Of je dit kunt is aan jou, maar je bespaart er 67 procent mee van de totaalprijs.
  • Het aantal vierkante meters: uiteraard betaal je voor een grotere klus meer geld, maar hoe meer vierkante meters je kunt aanbieden, hoe goedkoper de prijs wordt per eenheid. Heb je naast je gang dus nog meer stucwerk, dan kun je dit het beste tegelijkertijd aanbieden.

 

Interessante bespaartips

Je kunt de volgende tips gebruiken om de kosten voor je stukadoor laag te houden.

  • Kies een plaatselijk bedrijf: woont de stukadoor binnen een straal van 30 kilometer van jouw woning, dan komen de voorrijkosten waarschijnlijk te vervallen. Dit kan toch aardig schelen als de klus meerdere dagen in beslag neemt.
  • Btw: op de alle stukadoorswerken is een btw-tarief van 6 procent van kracht, mits je woning ouder is dan 2 jaar. Het lagere tarief wordt al verrekend op je eindfactuur.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen is dus door grondig marktonderzoek te doen en onze vergelijkingstool kan je hierbij helpen. Vul je gegevens in en binnen een korte tijd ontvang je een aantal offertes van betrouwbare stukadoors uit je omgeving. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken om de beste deal te vinden voor het stucen van jouw gang.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door