Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Is het tijd voor een nieuw uiterlijk aan je interieur, of wil je je badkamer renoveren? Dan kan het zijn dat je de hulp van een stukadoor nodig hebt. Deze vakman kan je muren op verscheidene manieren afwerken, zodat deze beschermd worden en er weer fris en afgewerkt uitzien. Je hebt de keuze uit een aantal methoden en effecten en betonlook is hier één van. Dit stucwerk wordt gekenmerkt door haar robuuste en stijlvolle uiterlijk en past dus ook perfect in moderne en industriële interieurs. Daarnaast is het waterafstotend, naadloos en onderhoudsvrij, dus ideaal voor in natte ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Hier kun je alles lezen over de kosten voor het laten uitvoeren van betonlook stucwerk.

 

De kosten

Betonlook stucwerk is duurder dan de meeste andere vormen van stucwerk. Het resultaat is wel een unieke muur die erg lang meegaat, sterk is, geen onderhoud nodig heeft en waterafstotend is. De prijs die je betaalt hangt af van het aantal vierkante meters van je muren en van de kosten die de stukadoor voor betonstuc vraagt. In de volgende tabel vind je deze prijzen, inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Soort stucwerk Prijs per vierkante meter
Betonlook stucwerk €80 – €110
Beton Ciré stucwerk €100 – €150

 

  • Beton Ciré: dit is een soort van stucwerk met beton als basis die speciaal geschikt is voor badkamers. Dat komt doordat het volledig watervast is en geen nabehandeling nodig heeft. Voor het laten stucen van een badkamer met Beton Ciré betaal je voor 15 vierkante meter €1500.
  • Betonstuc in je woonkamer: als je betonlook stucwerk laat plaatsen op je muren in je woonkamer dan betaal je een bedrag vanaf €80 per vierkante meter. Een oppervlakte van 30 vierkante meter kost je dus €2400.
  • Een groot project: als je de stukadoor een groot aantal vierkante meters kunt aanbieden, dan kan het goed zijn dat hij de prijs per vierkante meter naar beneden haalt. Voor een muuroppervlak van 100 vierkante meter betaal je dan ongeveer €7000.

 

De prijsopbouw

De hoge prijs voor deze typen stucwerk komt voort uit de prijs van de materialen en ook de arbeidskosten. Een stukadoor met ervaring is wel gewenst, omdat het aanbrengen van betonstuc een precieze klus is. Het unieke uiterlijk en de kleurnuances vergen een speciale techniek die niet elke stukadoor onder de knie heeft. Om die redenen nemen de arbeidskosten 68 procent in beslag, de materialen 30 procent en de voorrijkosten 2 procent. Wil je geld besparen op deze klus, dan kun je dit het beste doen op de arbeidskosten. Dit doe je door grondig marktonderzoek te doen naar wat de verschillende stukadoors in jouw omgeving kunnen bieden voor welke prijs. De prijsopbouw vind je nogmaals terug in het volgende diagram.

prijsopbouw betonlook stucwerk

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Wanneer je aan het plannen gaat voor je eigen betonstuc stucwerk, zal je een aantal keuzes moeten maken die de prijs positief of negatief kunnen beïnvloeden. Hier vind je de grootste bijdragers.

  • Alternatieven: er zijn enkele alternatieven voor betonlook te vinden, die niet per se dezelfde uiterlijke kwaliteiten hebben, maar wel dezelfde kenmerken. Terrastone is bijvoorbeeld een goedkopere optie die ook erg geschikt is voor de badkamer. Microcement, Microbeton en Tadelakt zijn duurder maar hebben zelf dan ook een erg interessant uiterlijk.
  • Betonlook of Beton Ciré: je kunt ook een betonlook pleister aan laten brengen in de badkamer en deze na laten behandelen met een epoxyhars. Kies je voor beton ciré, dan is deze nabehandeling niet nodig, maar is de prijs per vierkante meter wel hoger.
  • Zelf doen: je zou kunnen overwegen betonlook stucwerk zelf aan te brengen en hiermee bespaar je 70 procent van de totaalprijs. Dit is een aanzienlijke besparing, maar tenzij je zelf een ervaren stukadoor bent zal het moeilijk zijn hetzelfde resultaat te behalen als een professional.

 

Interessante bespaartips

Er zijn enkele manieren waarop je geld kunt besparen op je betonlook stucwerk en hier vind je een tweetal tips.

  • Kies een lokale stukadoor: de voorrijkosten komen vaak te vervallen als de stukadoor binnen een straal van 30 kilometer van je woning gevestigd is. Daarnaast kunnen plaatselijke professionele contacten soms goed van pas komen.
  • Btw-tarief op stucwerk lager: op alle soorten stucwerk in woningen van meer dan 2 jaar oud is een lager btw-tarief van kracht. In plaats van 21 procent betaal je namelijk maar 6 procent btw. Dat scheelt toch 15 procent. Je hoeft hier zelf niets voor in te dienen, dit wordt al door de stukadoor op de eindfactuur verrekend.

 

Vergelijk offertes

Zoals boven is gebleken kun je het beste geld besparen op de kosten voor betonlook stucwerk door verschillende offertes op te vragen. Dit doe je snel en gemakkelijk met onze vergelijkingstool. Je vult één keer de gegevens van je klus in en binnen een korte tijd ontvang je een aantal offertes van betrouwbare stukadoors uit jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar om de beste deal te vinden voor jouw klus.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,