Informatie en advies over stukadoors
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je van plan bent je badkamer of keuken aan te pakken en nog iets interessants en praktisch voor op je muren aan het zoeken bent, dan kan Beton Ciré een optie zijn. Dit is een stucsoort dat gebaseerd is op cement en daardoor watervast en hygiënisch is. Bovendien is het erg sterk en slijt het bijna niet. Geïnteresseerd? Lees hier over de kosten en kenmerken van Beton Ciré, eventuele andere stucmethoden, welke kosten invloed hebben op de prijs, en hoe je geld kan besparen op de totaalfactuur.

*Tip:

→ Wat kost Kosten Beton Ciré voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

De kosten van Beton Ciré

Beton Ciré is een erg dure stucsoort als je het vergelijkt met bijvoorbeeld sierpleister. Maar vergeleken met andere waterdichte pleisters voor badkamers en keukens, is het de goedkoopste optie. En voor kleine ruimtes zoals de badkamer krijg je hier zeker een mooie en praktische muur voor terug. De prijzen kunnen verschillen per stukadoor en per hardheid van de pleister. De volgende tabel geeft de prijzen weer per vierkante meter en inclusief BTW, arbeidskosten en materialen.

Soort stucwerk Prijs per vierkante meter
Beton Ciré €90 – €110

Wat is Beton Ciré?

Beton Ciré is een stucsoort op basis van cement dat is ontstaan in Frankrijk. De naam zelf betekent gewreven beton en houdt dus in dat je een laag beton tegen je muren laat aanbrengen. Het wordt gebruikt in ruimtes die vaak nat worden, zoals badkamers en keukens, maar ook voor vloeren, aanrechten, openhaarden en trappen. Het geeft je huis een industrieel en modern uiterlijk.

De voordelen van Beton Ciré

Beton Ciré is vrij prijzig, maar je kan dan ook een groot aantal voordelen verwachten. Zo is het watervast zodat het uitermate geschikt is voor ruimtes waar water wordt gebruikt. Het is ook slijtvast en kan nauwelijks beschadigd worden. Beton Ciré voor aanrechtbladen wordt behandeld met een coating wat het ook krasbestendig en vuilwerend maakt. Ook is Beton Ciré naadloos, wat een groot voordeel is in badkamers. Het is niet gevoelig voor schimmels zoals tegels wel zijn, daardoor is Beton Ciré ook erg hygiënisch.

Tadelakt, een natuurlijk alternatief voor Beton Ciré

Als je op zoek bent naar een alternatief voor Beton Ciré dan is er tadelakt. Dit is ook een waterdichte pleister die zeer sterk is en dus een naadloze bescherming biedt voor je badkamer. Het verschil is dat Tadelakt een heel ander uiterlijk geeft aan je muren. Het wordt gemaakt van kalk en is dus natuurlijk, authentiek en warm. Tadelakt kan je krijgen vanaf €140 per vierkante meter.

Microcement en microbeton

Voor een soortgelijk materiaal is er microcement en microbeton. Dit zijn zeer harde pleisters die zowel op vloeren als muren worden aangebracht. Ze zijn waterdicht, duurzaam en erg sterk, net als Beton Ciré, alleen haal je hiermee een milieubewustere optie in huis. Het geeft de muren een luxe en strak uiterlijk, niet erg anders dan dat van Beton Ciré. De kosten van Microcement en microbeton zijn vanaf €135 per vierkante meter.

Factoren die de prijs bepalen van Beton Ciré

De prijs van Beton Ciré in de bovenstaande tabel is gemiddeld. Het kan dus heel goed zijn dat jouw kosten er boven of onder gaan zitten. De ervaring van de monteur en de regio waarin hij werkzaam is zijn twee van de vele factoren die invloed hebben op de prijs.

De ervaring van de stukadoor

Een ervaren stukadoor is duurder dan een beginner. Dat is logisch, je krijgt vakmanschap en daar moet je voor betalen. Beton Ciré is pas een aantal jaren in Nederland verkrijgbaar en is nog niet heel erg bekend, dus het kan moeilijk zijn een stukadoor te vinden die hier bekwaam in is. Het is wel belangrijk dat je iemand vindt met ervaring, het uiterlijk van Beton Ciré wordt erg bepaald door hoe egaal de pleister is aangebracht.

De regio

Stukadoorskosten in Nederland zijn verschillend naar aanleiding van waar je woont. In de Randstad zijn deze vaak hoger dan in de provincie.

Hoe kan je geld besparen op je Beton Ciré

De kosten kunnen dus hoog oplopen, maar er zijn een paar manieren waarop je geld kan besparen op het laten aanbrengen van Beton Ciré op de muren.

  • Doe een gedeelte zelf: bespreek dit met de stukadoor, maar vaak zijn er wel dingen die je zelf kan doen. Zo is er het voorbereidende werk en eventueel opruimen naderhand. Zorg er wel voor dat dit geen invloed heeft op de garantie.
  • BTW verlaagd: op stucwerken is een lagere BTW van kracht. Dat scheelt 15 procent, want je betaalt geen 21 procent, maar 6. Dit wordt door de stukadoor berekend op de uiteindelijke rekening, controleer dit dus zodat je geen geld misloopt.
  • Meerdere werkzaamheden: als je meer werk hebt voor de stukadoor, laat hem dit dan gelijk ook meepakken. Hoe groter de klus, hoe gunstiger de prijs die de stukadoor kan aanbieden.

Bespaar nog meer met onze vergelijkingstool

Zonder je ergens aan te binden, kan je nog meer geld besparen door onze vergelijkingstool te gebruiken. Deze tool zorgt er namelijk voor dat je binnen een zeer korte tijd een aantal offertes zal ontvangen van stukadoorbedrijven bij jou in de buurt. Het enige dat je moet invullen is je postcode en de specificaties van je klus. Laat ons het werk doen zodat je gratis en vrijblijvend kan kijken naar wat er in jouw regio wordt aangeboden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Veelgemaakte fouten door stukadoor

Als u een stukadoor nodig heeft voor het afwerken van uw muren,

Veelgemaakte fouten stucen

Een stukadoor kan uw oude en beschadigde muren weer volledig vernieuwen. Door